Formel 1

Magnussen leverer Formel 1-sensation

Regnen begyndte på det helt rette tidspunkt for Kevin Magnussen, der netop havde kørt hurtigste omgang i São Paulo.

Når sprintløbet i brasilianske São Paulo begynder lørdag, vil det være med den danske racerkører Kevin Magnussen forrest.

Det er hans første poleposition i karrieren. Det er Danmarks første poleposition i Formel 1. Og det er Haas-teamets første poleposition.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Teamet sendte mig ud på banen på det helt rigtige tidspunkt. Jeg fik kørt en nogenlunde omgang. Det er utroligt.

- Jeg er kommet tilbage efter et år udenfor. Det har været en fantastisk rejse, siger Magnussen i sit vinderinterview og sender efterfølgende en tak til hele Haas-teamet og sin familie.

Kort efter, at Kevin Magnussen havde kørt den hurtigste omgang i Q3, begyndte regnen at vælte ned, så de konkurrerende biler ikke kom ud på banen.

Da tiden for kvalifikationen løb ud, hoppede Kevin Magnussen ud af sin racer og brød ud i vild jubel sammen med alle folkene i Haas-garagen.

Sådan sikrede Magnussen sig poleposition

Magnussen startede langsomt ud i den første del af kvalifikationen, den såkaldte Q1, men til sidst fik han sat syvendehurtigste omgangstid, hvilket bragte ham sikkert videre til Q2.

Teamkollegaen hos Haas, Mick Schumacher, var mere end to sekunder langsommere end Magnussen, og tyskeren var derfor ude af kvalifikationen efter Q1 i den dårligste tid af de 20 kørere.

De bedste 15 kørere fortsatte videre til Q2, og endnu en gang lykkedes det Kevin Magnussen at sætte syvendehurtigste omgangstid.

Det udløste en plads i Q3 med deltagelse af de ti bedste kørere. Og det viste sig, at Kevin Magnussen havde gemt det bedste til sidst.

Danskeren blev således noteret for hurtigste omgangstid, og da regnen efterfølgende begyndte at stå ned over São Paulo, blev betingelserne kraftigt forringet for de øvrige kørere.

Med flere minutter tilbage af kvalifikationen blev de forskellige biler inde i garagen, og jublen begyndte at brede sig hos Haas-teamet.

I sprintløbet lørdag, hvor der er point til de otte bedste kørere, har danskeren tænkt sig at køre offensivt.

- Det er 24 omgange. Jeg skal gå efter at lave noget sjovt, siger Kevin Magnussen.