Straffet for at køre Magnussen af banen

Daniel Ricciardo var skyld i, at Kevin Magnussens løbsweekend fik en brat afslutning. Nu sendes han flere pladser bagud inden starten på næste løb.

Det brasilianske grandprix blev en kort affære for Kevin Magnussen.

Allerede i ottende sving på første omgang blev danskeren ramt af McLarens Daniel Ricciardo, der tog fejl af danskerens hastighed på vej ind i svinget. Ricciardo kørte ind i Magnussens højre baghjul, som fik bilen til at svinge en omgang, hvorefter begge kørere røg en tur i barrieren.

Det blev også endestationen for både Ricciardo og Magnussen.

Løbets stewards kom efterfølgende frem til, at Ricciardo ikke kørte hensynsløst i situationen, men derfor slipper han ikke uden straf.

”Magnussen kørte regelmæssigt ind i svinget. Stewards har derfor besluttet, at sammenstødet udelukkende var Ricciardos skyld. Han modtager derfor en gridstraf på tre placeringer til Abu Dhabis Grand Prix”, skriver Formel 1 på sin hjemmeside.

Ricciardo har dermed svære betingelser for at køre et godt resultat hjem i sit sidste løb for McLaren-holdet, som han forlader et år før sin oprindelige kontrakts udløb.

Historisk weekend

Kevin Magnussen vandt fredag kvalifikationen og tog dermed sin, og Danmarks første, poleposition i Formel 1.

Det betød, at han lørdag startede forrest, da der var sprintløb på banen i Brasilien.

Det var ikke ventet, at Kevin Magnussen kunne holde pladsen i front, og han sluttede da også sprintløbet som nummer otte, hvilket var godkendt.

Det betød samtidig, at han indledte søndagens grandprix som otter, men der gik altså ikke engang en omgang, før det var slut.

Sæsonens sidste grandprix køres i næste weekend i Abu Dhabi.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing400p
2Oracle Red Bull Racing223p
3Mercedes-AMG Petronas F1 Team190p
4Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team174p
5Scuderia Ferrari150p