Formel 1

Officielt: Schumacher færdig – her er Magnussens nye teamkollega

Det bliver tyskeren Nico Hülkenberg, der bliver Kevin Magnussens teamkollega fra næste sæson.

Rygterne har floreret i et stykke tid, og nu er det omsider bekræftet.

23-årige Mick Schumacher forlader Haas-teamet efter den igangværende sæson.

Det skriver Haas på sin hjemmeside.

- Jeg vil gerne takke Mick Schumacher for hans bidrag til teamet over de seneste år, siger teamchef Günther Steiner i en pressemeddelelse.

- Micks præstationer i juniorkategorien var velkendte, og han er fortsat med at vokse og udvikle sig som kører i Formel 1. Det kulminerede, da han scorede sine første point tidligere i sæsonen. Selvom vi har besluttet at gå i hver sin retning, ønsker vi Mick alt det bedste videre i hans karriere.

Mick Schumachers foreløbigt sidste løb bliver altså grandprixet i Abu Dhabi i den kommende weekend, der runder sæsonen af. Hans hidtil bedste resultat kom i 2022, da han kørte en sjetteplads hjem i det østrigske grandprix.

Den tyske racerkører kom til teamet i december 2020, efter han vandt Formel 2 samme år.

Tysker overtager det ledige sæde

Senere torsdag morgen meddeler Haas på sin hjemmeside, at det bliver 35-årige Nico Hülkenberg, der bliver Magnussen nye teamkollega fra næste år.

- Jeg er meget glad for få en fuldtidsrolle på Haas i 2023. Det føles som om, jeg aldrig har forladt Formel 1, siger Hülkenberg.

- Jeg er glad for at få muligheden for at gør det, jeg elsker mest. Og jeg vil gerne takke Gene Haas og Günther Steiner for deres støtte. Vi har arbejde foran os.

Magnussen og Hülkenberg bliver en farlig duo - både på og udenfor banen - da de to kørere tidligere har haft nogle kontroverser. Mest kendt er nok ”suck my balls, mate”-episoden efter det ungarske grandprix i 2017.