Ford skal hjælpe Red Bull i Formel 1

Ford skal hjælpe med at udvikle den motor, som skal erstatte Honda-motorerne i Red Bulls Formel 1-biler.

Når Honda-motorerne engang er fortid i Red Bulls Formel 1-biler, bliver de erstattet af en, der skal designes i samarbejde mellem Ford og Red Bull.

Samarbejdet ventes at blive bekræftet fredag ved Red Bulls sæsonåbningsfest i New York City.

Det skriver det britiske medie BBC, efter at det italienske nyhedsbureau Ansa torsdag ved en fejl kom til at offentliggøre informationerne, som var blevet tilsendt fra Ford. Artiklen fra Ansa blev hurtigt trukket tilbage.

Klar til 2026-sæsonen

Fords primære bidrag til udviklingen af den nye Red Bull-motor bliver ifølge BBC primært penge. Ford har dog en rig historie i Formel 1 med både flere verdensmesterskaber under bæltet og den historiske DFV V8-motor.

Den nye motor skal stå klar til 2026-sæsonen - altså året efter at Red Bulls samarbejde med Honda ophører.

Ford finansierede designet af Cosworths DFV V8, som fra 1967 og frem til tidligt i 1980'erne dominerede Formel 1-mesterskaberne.

Hele 155 grandprixer er blevet vundet med Cosworths DFV V8 under kølerhjelmen - mere end for nogen anden motor i Formel 1-historien.

Bidraget til 13 VM-titler

Bilgiganten har ikke været en del af verdensmesterskaberne, siden den i 2004 solgte Jaguars Formel 1-hold til netop Red Bull.

Fords Formel 1-biler har ifølge Reuters bidraget til 13 verdensmesterskaber i Formel 1, mens selve producenten står noteret for i alt 10 konstruktør-VM-titler.

Red Bull vandt konstruktør-VM i 2022, mens dets stjernekører, Max Verstappen, tog verdensmesterskabet.