Formel 1

- Jeg er helt oppe at køre, siger Magnussen

Kevin Magnussen og Haas går forventningsfulde ind til den kommende sæson.

Haas kunne for første gang i historien fejre en pole position, da Kevin Magnussen kørte hurtigst af alle ved kvalifikationsløbet i Brasilien i sidste sæson.

Bedrifterne fra 2022 er stadig friske i erindringen, og det er dermed en spændt Kevin Magnussen, der ser frem mod den nærtstående sæson.

I et interview til Haas fortæller danskeren, at motivationen er rigtig høj i år.

- Vi tog et stort skridt fremad sidste år, og jeg fik en pole position. Og det er en af de ting, der gør, at man finder ekstra motivation og glæder sig ekstra meget til at komme ud på banen igen. Så jeg er rimelig meget oppe at køre, siger Kevin Magnussen.

Udover at Kevin Magnussen oplevede personlig succes sidste år med flere flotte præstationer, var succesen også stor hos hans amerikanske team. Således endte Haas på en ottendeplads i konstruktørmesterskabet over konkurrenterne fra AlphaTauri og Williams.

Kevin Magnussen siger videre, at sidste sæson gav teamet en masse brugbar viden om Formel 1-raceren.

- Vi lærer stadig meget om de her nye biler, men jeg synes, vi kom et godt stykke sidste år. Jeg tror på, vi har taget gode skridt fremad, og at vi er godt forberedte helt fra start af. Vi er tidligt ude, bilen står klar et par uger inden, den skal bruges, og det er gode tegn på, at vi er godt forberedt.

Svært at sætte en konkret målsætning

Ottendepladsen i konstruktørmesterskabet giver anledning til at bygge videre på de fine takter for Haas og Kevin Magnussen.

Men danskeren har svært ved at vurdere, hvor store forventningerne han kan have til både egne og holdets præstationer i den kommende sæson.

- Det er lidt svært at sætte forventninger i Formel 1, når man ikke klart og tydeligt kæmper for sejren. Det er, som om man får mere ud af bare at kigge på sig selv og forberede og performe så godt, som man kan. I stedet for at sige, at sjettepladsen i konstruktørmesterskabet er vores mål. Man er nødt til at tage det gang for gang og få det bedste ud af sig selv.

Når snakken falder på, hvad Magnussen glæder sig til ved den kommende sæson, går flere af de historiske grandprixer igen.

- Jeg glæder mig mest af alt til at komme i bilen for første gang og prøve den af, så jeg kan se, hvor vi står i forhold til de andre teams. Og så glæder jeg mig jo til klassikerne i løbet af sæsonen som i Monaco, Monza og Silverstone. Og så glæder jeg mig også til Las Vegas. Men lige nu glæder jeg mig bare til at komme i gang.

Kevin Magnussen og Haas indleder den nye Formel-1 sæson den 5. marts ved Bahrains grandprix.