Formel 1

Magnussen havde problemer i ny Haas-racer

Den første af tre testdage forud for Formel 1-sæsonen blev afholdt torsdag. Kevin Magnussen kørte 57 omgange.

2023-sæsonen i Formel 1 nærmer sig.

I næste uge afvikles det første løb i Bahrain, men kørerne i motorsportens kongeklasse får allerede i denne weekend mulighed for at folde sig ud på asfalten i ørkenstaten.

Vi havde et par små problemer, men vi kom igennem det, vi havde planlagt. Vi mistede måske to omgange

Kevin Magnussen

Torsdag, fredag og lørdag afvikles de officielle testdage forud for sæsonen nemlig.

Der afvikles to testsessioner hver dag, og hvert hold må kun have én bil på banen ad gangen.

Kevin Magnussen måtte derfor vente til torsdag eftermiddag med at sætte sig bag rattet sin nye Haas-racer, da holdkammeraten Niko Hülkenberg deltog i torsdagens første testsession.

Danskeren nåede at lære bilen at kende over 57 omgange. For det er i høj grad det, testdagene handler om. At lære bilen at kende. Testen i Bahrain er nemlig den eneste, der afholdes, inden sæsonen starter.

Af samme grund skal man heller ikke lægge ret meget i omgangstiderne. Holdene afprøver løbende forskellige opsætninger og går derfor ikke nødvendigvis efter, at bilerne skal køre så hurtige omgange som muligt.

Det vil Kevin Magnussen nok læne sig op ad, når han gør status over torsdagens test. Danskeren sluttede således med den langsomste tid af alle.

- Vi havde et par små problemer, men vi kom igennem det, vi havde planlagt. Vi mistede måske to omgange, siger Magnussen i en pressemeddelelse fra Haas.

- Det gik godt, i forhold til det var første testdag, og vi har ikke været i nærheden af at simulere en kvalifikation endnu, så vi får se i morgen (fredag, red.), når vi kommer lidt tættere på det, men jeg er ret glad indtil videre.

Den forsvarende verdensmester, Max Verstappen, var hurtigst i sin Red Bull. Hollænderen var ihærdig torsdag og kørte klart flest omgange af alle med hele 157 af slagsen. Det er næsten tre gange så mange, som løbet i Bahrain normalt afvikles over.