Formel 1

Alonso snyder de store hold, mens Magnussen dumper langt ned

Aston Martin-køreren Fernando Alonso satte dagens hurtigste tid, da Formel 1-feltet var igennem sæsonens første træninger.

Årets første løbsweekend bød på en lille overraskelse, da Fernando Alonso i den anden træning snød de seneste års store teams.

I sin Aston Martin kørte den tidligere verdensmester dagens hurtigste tid på banen i Bahrain: 1:30.907.

Alonso havde de to Red Bull-biler lige bag sig i den anden træning, men set over hele dagen var spanieren altså den eneste, der kom under 1 minut og 31 sekunder i dagens to træninger.

Derudover er det værd at bemærke, at top-10 i den anden træning er besat af hele otte forskellige teams, og at de 13 hurtigste kørere er inden for et sekund af hinandens bedste tider.

Får vi endelig en sæson, hvor mange kan blande sig i toppen?

For Kevin Magnussen bød fredagens træninger på nogle blandede placeringer.

I den første træning var danskeren syvendehurtigst, mens han i den anden træning dumpede ned som nummer 16. Lige modsat gik det for hans teamkammerat Nico Hülkenberg, der avancerede fra nummer 14 til nummer 5.

Det hører dog med til historien om træningerne i Formel 1, at der kan være forskelligt fokus fra kører til kører og team til team.

Generelt blev der kørt hurtigere i den anden træning, hvor de lidt lavere temperaturer i Bahrain mindede mere om de forhold, vi formentlig kommer til at se i lørdagens kvalifikation og søndagens løb.