Formel 1

Lægeerklæring redder Hamiltons piercing

Noget af den langstrakte smykkedebat i Formel 1 er afsluttet med en dispensation til Lewis Hamilton.

Takket være en lægeerklæring har Lewis Hamilton endelig fået lov til at køre Formel 1-løb med sin næsepiercing.

Det fremgår af et dokument, som BBC-journalisten Andrew Benson har delt på Twitter. Dispensationen skyldes, at det er blevet vurderet, at der er fare for skader, hvis man gentagende gange forsøger at fjerne piercingen.

Lewis Hamiltons næsepiercing i venstre side af næsen – og hans øvrige smykker – blev diskuteret henover flere måneder i 2022-sæsonen. Hamilton var så meget imod forbuddet mod smykker i Formel 1, at han var klar til at tage imod en karantæne for at køre med de genstande, han ville.

- Hvis de stopper mig, er det sådan, det er. Vi har en reservekører, så vi er klar og forberedt til weekenden. Der er meget andet, man kan lave i byen, så det vil blive fint uanset hvad, sagde den syvfoldige verdensmester ifølge The Guardian på et pressemøde, hvor han bar flere ure og flere smykker end normalt.

Senere fulgte en dispensation til, at Hamilton kunne køre med de smykker, han ikke så let kunne tage af, i to løb. Den dispensationsperiode blev forlænget, inden Hamilton i oktober blev tildelt en bøde på cirka 185.000 kroner for at køre med sin næsepiercing.

I løbet af de seneste måneder har Hamilton også fået en piercing i højre side af næsen, men med den omtalte lægeerklæring behøver han altså ikke at frygte yderligere bøder.

Kevin Magnussen har også blandet sig i smykkesnakken. Han ærgrer sig over, at det ikke er tilladt at køre med vielsesring.

- Hvis der sker noget slemt, vil jeg gerne bære min vielsesring. Det føles forkert at tage den af, har Haas-danskeren sagt til Planet F1.