Formel 1

Formel 1-kører trodsede lægernes dom

Lance Stroll var af læger udset til at misse sæsonens første løb grundet flere brud, men canadieren kæmpede sig tilbage hurtigere end forventet.

Aston Martin-køreren Lance Stroll fik den værst tænkelige start på sin Formel 1-sæson.

Canadieren styrtede på en cykeltur 18. februar, der gjorde, at han missede den sidste mulighed for at teste sin nye bil før åbningsweekenden.

Nu fortæller Stroll på Instagram, at styrtet resulterede i brud på begge håndled og et i tåen, og at han blev opereret i sit håndled tolv dage før sæsonåbneren i Bahrain.

- Timingen for styrtet kunne ikke have været værre. Lægerne troede i første omgang, at jeg ikke kun ville misse den sidste test, men realistisk set også de første par løb, skriver Stroll.

Efter en succesfuld operation fik Stroll meldingen, at han gennem hård genoptræning kunne gøre sig forhåbning om at blive klar til Saudi-Arabiens grandprix – to uger efter sæsonens første løb i Bahrain.

Alligevel formåede Stroll at blive klar til grandprixet i Bahrain. Her klarede han sig ikke bare igennem løbet – han sluttede på sjettepladsen.

- Genoptræningen krævede hårdt arbejde og vedholdenhed, men med et fantastisk hold af læger og med hjælp fra mine venner og familie kæmpede jeg mig gennem smerterne og kom tilbage på banen til mit hold, skriver Stroll.

Udholdt smerter

Sjettepladsen bliver ikke mindre imponerende af, at Stroll under løbet tydeligt kunne mærke smerten i sine håndled.

- Selv med adrenalin i blodet var smerterne den største hæmsko for mig i anden halvdel af løbet, fortalte den 24-årige canadier efter løbet til holdets hjemmeside.

Holdkammeraten Fernando Alonso sluttede på tredjepladsen i løbet. Aston Martin Aramco Cognizants havde dermed sin bedste weekend nogensinde.

Sidste sæsons verdensmester, Max Verstappen, vandt løbet i Bahrain. Danske Kevin Magnussen sluttede på 13.-pladsen.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing44p
2Oracle Red Bull Racing43p
3Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team30p
4Scuderia Ferrari20p
5Mercedes-AMG Petronas F1 Team20p