Formel 1

Hamiltons fremtid er fortsat usikker

Britens samarbejde med Mercedes har været særdeles succesfuldt. Men alting kører ikke lige så gnidningsfrit, som det har gjort.

Lewis Hamilton har i den grad domineret Formel 1, siden han vandt sit første verdensmesterskab i 2008. Det tog dog for alvor fart, da han satte sig i en Mercedes-racer tilbage i 2013.

Men i den foregående sæson havde Mercedes ikke bilen til at kunne udfordre Max Verstappen og Red Bull.

Det samme mønster lader til at være gældende i indeværende sæson, hvor Mercedes endnu ikke har fået tingene til at glide. Mercedes teamchef, Toto Wolff har allerede afskrevet teamet de store chancer i kampen om verdensmesterskabet.

Selvom den nye sæson stadig er ung, spekuleres der allerede nu i, at Lewis Hamilton ikke agter at forlænge sin kontrakt, der udløber efter sæsonen.

Mercedes mangeårige teamchef, Toto Wolff, anerkender Hamiltons dilemma.

- Hvis man som racerkører ønske at vinde verdensmesterskabet, er man nødt til at sikre sig, at man har bilen til at køre med. Og hvis vi (Mercedes, red.) ikke kan give ham bilen de næste par år, er han nødt til at undersøge mulighederne andetsteds, siger han ifølge Skysports.

- Jeg tror ikke, han er på det stadie lige nu, men jeg vil ikke bære nag, hvis det sker i løbet af et til to år, afslutter Wolff.

Mercedes endte på en skuffende tredjeplads i sidste års konstruktører-mesterskab. Til sammenligning vandt de samtlige sæsoner fra 2014-2020.

Sidste sæson var også skuffende for Hamilton. Således endte han på en sjetteplads i den samlede VM-stilling og endda bag holdkammeraten George Russell, som endte som på en fjerdeplads.

Hamilton sværger troskab

Lewis Hamilton er fyldt 38 år, og derfor bliver hans næste kontrakt måske den sidste i det, der har været en imponerende karriere.

Superstjernen giver dog ikke meget for de mange rygter, der florerer om hans videre fremtid.

- Jeg tror stadig 100 procent på det her hold. Det er min familie, og jeg har ingen planer om at skifte andre steder hen, lyder det fra Hamilton.

Lewis Hamilton kørte hele 50 sekunder senere over målstregen end Max Verstappen, som vandt sæsonens første løb i Bahrain.

Den syvdobbelte verdensmester og Mercedes har indledt kontraktforhandlinger, men har endnu ikke kunnet få enderne til at mødes.

Følg Lewis Hamilton og Mercedes senere søndag, når vi på TV 2 SPORT liveblogger Saudi Arabiens grandprix med start klokken 18.