Magnussen slået af Hülkenberg, men starter foran Verstappen

Max Verstappen fik motorproblemer i Saudi-Arabiens kvalifikation, hvor Nico Hülkenberg slog Kevin Magnussen.

Racerkøreren Kevin Magnussen har været en tand langsommere end Haas-kollegaen Nico Hülkenberg i træningerne op til Saudi-Arabiens grandprix.

Og mønsteret gentog sig i lørdagens kvalifikation, hvor begge tjekkede ud efter anden runde af kvalifikationen, Q2.

Det var dog marginaler, som adskilte kørerne. Hülkenberg endte kvalifikationen som nummer 11 – men starter som nummer 10 på grund af en placeringsstraf til Ferraris Charles Leclerc – mens Magnussen sluttede på 13.-pladsen mindre end en tiendedel af et sekund langsommere.

- Det er, hvad det er. En 13.-plads er okay. Man starter stadig okay der. Men der var lidt mere i det, siger Magnussen til Viaplay og forklarer:

- Vi havde desværre et bremseproblem. Og måske som konsekvens af det et problem med nedgearinger. Når det er så tæt, som det er her, er det lidt irriterende.

Også i Bahrains kvalifikation sakkede Magnussen bagud i forhold til Hülkenberg, men til gengæld sluttede danskeren bedre i grandprixet som nummer 13 – to pladser foran tyskeren.

Problemer for Verstappen

Den forsvarende verdensmester Max Verstappen vandt sæsonens første grandprix, men lørdag fik hans Red Bull-bil problemer.

I anden kvalifikationsrunde klagede hollænderen over motorproblemer, og da han kørte i pitten, stod det hurtigt klart, at han ikke kom tilbage på banen.

Han står derfor til at starte søndagens løb som nummer 15, men spørgsmålet er, hvilke løsninger Red Bull skal tage i brug for at gøre raceren klar til løbet.

Poleposition til Perez

Verstappens udfordringer lagde maksimalt pres på Sergio Perez, som kørte helt til grænserne i forsøget på at skaffe holdet den eftertragtede poleposition.

Mexicanerens mission lykkedes. Han satte konkurrenterne til vægs og vandt komfortabelt foran de nærmeste konkurrenter, Charles Leclerc og Aston Martins Fernando Alonso.

Det lover godt for Red Bull, som i Bahrain tog de to topplaceringer og så særdeles overlegen ud.

Søndagens grandprix begynder klokken 18 dansk tid.