Magnussen i store problemer

Kevin Magnussen blev nummer 18 i problemfyldt kvalifikationen til Bakus Formel 1-grandprix.

Den danske racerkører Kevin Magnussen starter langt tilbage, når sæsonens fjerde Formel 1-grandprix afvikles søndag.

I fredagens kvalifikation i Baku formåede danskeren ikke at køre sig videre til Q2, for han satte blot den 18.-bedste omgangstid. Han fik ikke mulighed for at sætte en bedre tid, da hans overordnede tvang ham tilbage i pitten sent i den første kvalifikationsrunde, Q1.

Q1 blev afbrudt to gange. Alpha Tauri-køreren Nyck de Vries kørte ind i barrieren og stod derfor bag den første afbrydelse. Haas brugte ventetiden på at få bugt med nogle strømproblemer i Magnussens racer.

Efter mere end et kvarters pause nåede kvalifikationen kun lige at blive sat i gang igen, inden den på ny måtte afbrydes, da Pierre Gasly (Alpine) også var i kontakt med barrieren, som måtte fikses.

Da kvalifikationen blev givet fri for tredje gang, nåede Kevin Magnussen ikke at køre raceren varm, inden han over radioen fik at vide, at der var problemer med raceren.

Danskeren undrede sig gevaldigt over den melding, men fik besked om, at der ikke skulle tages en risiko ved at køre videre.

Holdkammeraten Nico Hülkenberg, der umiddelbart ikke havde racerproblemer, starter lige foran Kevin Magnussen.

Normalt bliver kvalifikationen afviklet lørdag, men i de løbsweekender, hvor der er et sprintløb om lørdagen, er kvalifikationen henlagt til fredag.