Formel 1

- Det er det tætteste, jeg kommer på et hjemmebaneløb, siger Magnussen

Kevin Magnussen ser frem til weekendens Formel 1-grandprix, hvor han føler sig på hjemmebane.

Den 30-årige danske racerkører er født i Roskilde, og der er immervæk et stykke vej fra midten af Sjælland og til den amerikanske østkyst.

Alligevel føler Kevin Magnussen, at han er på hjemmebane, når Formel 1-kørerne i den kommende weekend skal konkurrere i Miami.

Danskerens Haas-team har nemlig amerikansk licens og adskillige amerikanske sponsorer. Derfor ser han frem til weekenden, hvor han ikke vil skuffe de fremmødte fans.

- Det er et af de løb, som vi gerne vil gøre det godt i foran vores hjemmebanepublikum. Det er det tætteste, jeg kommer på et hjemmebaneløb, fordi der ikke er et dansk grandprix. Og det tætteste, jeg kommer på, er teamets hjem, og det regner jeg for vores hjemmebane, siger Haas-danskeren i en pressemeddelelse.

- Heldigvis har vi tre løb på hjemmebane, og forhåbentlig kan vi gøre det godt i alle tre.

Foruden Miami er der også Formel 1-løb i Austin i Texas og Las Vegas senere på sæsonen.

Det er meget unikt og ekstremt promoveret

Kevin Magnussen om Miamis grandprix

Føles stadig helt nyt

Grandprixet i Miami debuterede på kalenderen sidste år, og dermed er kun anden gang, at kørerne skal ud på den nyanlagte bane.

Sidste år blev Magnussen nummer 16, og den nye bane gav ham noget at tænke over.

- Sidste år var det meget varmt og fugtigt, og det er en meget fysisk bane. Det er ikke den mest fysiske bane i forhold til layout, men den var hård på grund af vejret.

- Miamis grandprix er en af den slags nye løb i USA, der føles som et nyt Formel 1-event, hvor det er taget til næste niveau. Det er meget unikt, ekstremt promoveret, og der er mange nye ting. Og så synes jeg, at banen er sjov, siger Magnussen.

Kevin Magnussen har kun hentet ét enkelt point i denne sæson, mens holdkammeraten Nico Hülkenberg har seks point på kontoen.

Formel 1-kørerne træner fredag to gange i Miami, inden der er kvalifikation lørdag og grandprix søndag, som vi kender det.