Formel 1

Magnussen jubler: - Det bliver sjovt

Kevin Magnussen kørte en flot kvalifikation og starter som nummer fire i Miami.

Han havde heldet med sig.

Det må Kevin Magnussen bare erkende efter kvalifikationen til Miamis grandprix. Danskeren var dog først og fremmest godt kørende, da han klarede sig videre til Q3. Her satte han fjerdehurtigste tid, men der resterede stadig lige under to minutter af kvalifikationen, og flere af de andre gjorde klar til et sidste forsøg.

Men så røg Ferraris Charles Leclerc af banen. Det gav rødt flag, og kvalifikationen blev afbrudt.

Det betød, at Magnussens fjerdeplads blev endegyldig.

- Det var fantastisk. Vi var lidt heldige med det røde flag, men vi kørte en god omgang på de røde dæk, der endda var brugte. Det er ikke så meget at sige. Det bliver sjovt i morgen, siger Magnussen til TV 3 Sport.

- Det er sjovt at få et godt resultat. Det er ikke helt der, vi hører til lige nu, men vi tager, hvad vi kan få. Vi var lidt heldige der til sidst. Lad os se i morgen.

Kevin Magnussen fortæller videre, at han var en smule overrasket over, at teamet klarede sig så godt igennem hele kvalifiationen, og det fryder ham, at han havde en stabil racer.

Perez i pole position

Resultatet er en klar oprejsning for Magnussen, efter at han er blevet overgået af Hülkenberg i alle hidtidige kvalifikationer og på pointkontoen, hvor tyskeren har samlet seks point mod danskerens ene point for en tiendeplads i Jeddah.

Magnussen har til gengæld været bedre end teamkollegaen i tre af fire grandprixer og ligger altså til at være det igen søndag, hvor løbet sættes i gang klokken 21.30 dansk tid.

Red Bull med Max Verstappen og Sergio Perez har fået en regulær drømmestart med fire grandprixsejre og tre andenpladser tilsammen.

Kører

Kører
RankKørerHoldPoint
1Oracle Red Bull Racing144p
2Oracle Red Bull Racing105p
3Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team93p
4Mercedes-AMG Petronas F1 Team69p
5Mercedes-AMG Petronas F1 Team50p

Verstappen fører som resultat an med 93 point mod Perez' 87 point, hvorefter der er hul ned til Fernando Alonso med 60 point.

Netop Verstappen vandt i 2022 grandprixet, da Formel 1-feltet for første gang nogensinde var forbi Miami.