Formel 1

Magnussen og Hülkenberg i problemer i Miami

Begge Haas-kørere mistede kontrollen under fredag aftens træning i Miami. Både Magnussen, Hülkenberg og teamchefen er dog fortrøstningsfulde.

Fredagens to træninger forud for Miamis grandprix blev noget mere begivenhedsrige, end det amerikanske Formel 1-hold MoneyGram Haas nok havde håbet på.

I den første træning kørte Nico Hülkenberg galt, og nogle timer efter var det Kevin Magnussens tur til at komme på glatis. Danskeren formåede dog at redde bilen.

Trods den hakkende fredag glæder holdets teamchef sig over dagen.

- Lige så meget som i dag ikke så godt ud for os, lige så god en dag var det, siger holdets teamchef, Günther Steiner, lettere kryptisk til Haas’ hjemmeside.

- Den eneste lille ting var Nicos crash i FP1, men holdet gjorde et fantastisk stykke arbejde for at få ham ud igen til FP2. Hvor vi ligger i stillingen, er ikke retvisende, da Nico på sin hurtige omgang havde meget trafik i anden sektor. Alt i alt er vi meget glade, og ændringen (af banen i Miami, red.) ser ud til at fungere godt, så vi ser virkelig frem til at tage ud igen i morgen (lørdag, red.) og køre en god kvalifikation, uddyber Steiner.

- Jeg ville det for meget, erkender Haas-tysker

Nico Hülkenberg mistede grebet ud af sving 3 og ramte en mur.

Dermed sluttede hans første træning. Som Steiner siger, fik tyskeren mulighed for at sætte sig bag rattet igen i den sene træning.

- Jeg ville det lidt for meget lidt for tidligt og betalte prisen for det. Det sker nogle gange, og heldigvis var der ikke for meget skade på bilen, og vi lappede tingene sammen op i FP2 og var i en god situation.

- Jeg føler, at bilen faktisk håndterer og passer ganske godt til denne bane, og jeg kan også godt lide banen. Det var min første gang på banen i en Formel 1-bil, og det har et godt flow, det er teknisk og udfordrende. Jeg havde en god dag på trods af hændelsen."

Magnussen øjner succes

Magnussen drejede også rundt og snittede væggen i sving 13 i den sene træning. Heller ikke han er bekymret trods den lille forskrækkelse.

- Jeg synes, vi havde en god dag. Vi lavede nogle test i FP1 med de nye bits, vi bragte til dette løb, og det ser godt ud, og jeg prøvede dem i FP2, og det ser ud til at føles godt.

Nu ser danskeren frem mod lørdagens kvalifikation.

- Jeg tror, at Q2, måske Q3 er muligt – det er supertæt, og et par tiendedele vil bringe dig fra P15 til P10 – så alt er på spil.

Haas-teamet kørte 83 omgange fredag aften. 36 af dem stod Hülkenberg for, 47 af dem var danske.

Kvalifikationen begynder lørdag klokken 22.00.