Formel 1

Magnussen frikendt efter vild kvalifikation

I dommen lyder det blandt andet: "Vi anså ikke nogen af kørerne for at køre farligt". Dermed holder Magnussen fast i sin startplads som nummer fire.

- Tjek frontvingen; jeg har netop ramt væggen.

Sådan lød det pludselig fra Formel 1-stjernen Lewis Hamilton over teamradioen under kvalifikationen til Miamis grandprix.

Den intense duel med Kevin Magnussen i sving nummer 17 får dog ikke yderligere konsekvenser, har Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) meddelt natten til søndag.

Hamilton havde netop forsøgt han at overhale Kevin Magnussen, der var i gang med en omgang, hvor han ikke forsøgte at sætte en tid, hvorfor hans hastighed ikke var høj. Hændelsen resulterede i en lille skade på Hamiltons bil.

Efter løbet informerede FIA om, at Magnussens historiske fjerdeplads kunne være i fare. Løbets stewards ville således undersøge sagen med bil nummer 20 og nummer 44 i sving 17.

Magnussen kørte ikke farligt, vurderer Formel 1

Nogle timer efter kvalifikationen nåede de frem til beslutningen om ikke at gøre mere ved situationen:

”Samtale med føreren af bil 20 (Kevin Magnussen), føreren af bil 44 (Lewis Hamilton), teamrepræsentanter og video-, teamradio- og in-car-videobeviser fastslog, at bil 20 var på en langsom omgang med en anden langsom bil foran den.

Bil 44 var på in-lap og kunne se bil 20 for enden af den lige vej. Den uventet høje hastighedsforskel mellem de to biler resulterede i, at bil 44 var nødsaget til at foretage undvigende handlinger for at undgå en kollision.

I betragtning af, at ingen af bilerne var på en hurtig omgang og det faktum, at bil 20 havde en anden langsom bil foran sig, anså vi ikke nogen af kørerne for at køre farligt.”

Det er naturligvis godt nyt for Magnussen, der begynder Miamis grandprix fra en position som nummer fire. Det har han kun prøvet to gange før, og her skal vi begge gange tilbage til 2014.

Grandprixet begynder klokken 21.30 søndag aften.