Formel 1

- Nu skal vi holde os til planen, siger Haas-boss

Point er inden for rækkevidde, hvis planen føles, mener Günther Steiner.

Vi skal tilbage til 2014 for at finde Kevin Magnussens seneste startplacering som nummer fire.

Søndag sker det igen – for kun tredje gang i danskerens Formel 1-karriere – efter at lørdagens kvalifikation i Miami flaskede sig for Magnussen. Danskeren har dermed kørt Haas-mandskabet i stilling til at sætte point på kontoen.

En plads blandt de ti forreste er da også målet ifølge Haas-teamchef Günther Steiner.

- Holdet er meget optimistisk, og alle gjorde et godt stykke arbejde, og i morgen (søndag, red.) skal vi fortsætte med at levere, og hvis alt går efter planen, bør vi få nogle point, siger Steiner til holdets hjemmeside og roser i samme ombæring sin danske kører:

- Kevin, der endte i P4 efter at have sat den hurtigste tid på brugte dæk ud af sine modstandere, gjorde et fantastisk stykke arbejde på den.

Hülkenberg uden for top-10

Magnussen skal kigge et stykke bagud for at finde sin teamkollega, Nico Hülkenberg. Den rutinerede tysker starter nemlig som nummer 12, hvilket ærgrer Steiner.

- Desværre nåede Nico ikke ind i Q3, hvilket ikke var helt hans skyld. Hvis man er utilfreds med at starte P12, er det ikke helt skidt. Vi er stadig i stand til at komme ind i pointene i morgen, lyder analysen fra en optimistisk Steiner.

Kevin Magnussen får rigeligt at se til søndag aften, hvor han starter foran blandt andre Max Verstappen, Lewis Hamilton og Charles Leclerc.

Magnussen er "virkelig motiveret"

Det var netop et uheld af Leclerc, der satte Magnussen i scene. Danskeren havde netop sat fjerdehurtigste tid, da der resterede stadig lige under to minutter af kvalifikationen, og flere af de andre stjerner gjorde klar til et sidste forsøg. Det nåede de dog aldrig.

Leclerc kørte af banen, hvilket gav rødt flag, og kvalifikationen blev afbrudt. Det betød, at Magnussens fjerdeplads blev endegyldig.

- Det er fantastisk at kunne opnå sådan et resultat. Selvfølgelig er der ingen point for at kvalificere sig, det ved vi, men vi ved også, hvordan det føles at have en god kvalifikation. Det var meget sjovt, og det får forhåbentlig alle til at få gejst til i morgen (søndag, red.). Jeg er meget glad for at starte P4, og jeg er virkelig motiveret, siger Magnussen til Haas' hjemmeside.

Haas har indtil videre fået syv point til sammen.

Grandprixet begynder klokken 21.30 søndag aften.