Formel 1

"Ingen af os kørere kunne lide det" – Hamilton er uenig

Flere prominente Formel 1-kørere fandt showet upassende, men Lewis Hamilton elskede det.

Der var fart over feltet, allerede inden kørerne satte sig i deres Formel 1-biler forud for søndagens grandprix i Miami.

For i bedste, eller værste, amerikansk stil blev de 20 kørere præsenteret ved et ekstraordinært optaktsshow med dansende cherleadere, rapperen LL Cool J som "hypeman" og musiker Will.i.am som dirigent for et stort orkester.

Den noget atypiske præsentation landede dog ikke ret godt hos flere af de største Formel 1-stjerner.

- Jeg er her for at køre race. Ikke for et stort show. Jeg er her for at performe og vinde. Derfor distraherer det mig, for vi var der i en halv time i vores dragter i solen, lyder det blandt andet fra Mereces-køreren George Russell.

Uddybende forklarer Russell i interviewet med Autosport, at han ikke kan finde en eneste anden sportsgren i verden, hvor sådan noget vil ske 30 minutter inden, at man skal ud og præstere.

Jeg synes, at det er cool, at sporten bliver ved med at udvikle sig

Lewis Hamilton

Briten bliver bakket op af landsmanden Lando Norris, der kører for McLaren. Han er heller ikke udpræget fan af det pompøse show i Miami.

- Ingen af os kørere kunne lide det, men i sidste ende er det ikke vores beslutning. Vi gør så mange ting, og det er måske den sport, hvor man er tættest på fansene.

- Vi gør så meget for at være tilgængelige for fansene. Men som kører vil man bare gerne sidde ned og fokusere på de rigtige ting i stedet for at skulle lave tv og alt sådan noget, lyder det fra Norris i samme interview med det tyske medie.

Hamilton elskede showet

Mens den rutinerede Fernando Alonso også støtter de to briters standpunkt, er tilfældet lidt anderledes for den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.

Han påskønner den fest, der var i forbindelse med den ekstraordinære præsentation søndag.

- Jeg synes, det var fedt, og jeg elsker solen. Jeg synes, at det er cool, at sporten bliver ved med at udvikle sig.

- De (arrangørerne, red.) gør ikke bare det samme, som de har gjort tidligere. De prøver nye ting af, og de prøver altid at forbedre showet, og det bakker jeg op op, siger Mercedes-køreren i et interview The-Race.

Søndagens ekstraordinære tiltag betød blandt andet, at kørerne skulle stille sig til rådighed 23 minutter før løbets start. Normalt er det 16 minutter før.

Ved søndagens show introducerede Will.i.am sin nye sang "The Formula", som han har lavet med Lil Wayne. Nummeret er lavet som en form for hyldest til Formel 1.