Dansker tager pole på legendarisk bane

Frederik Vesti sikrede sig fredag sin første pole position, da Formel 2-feltet kørte kvalifikation i Monaco.

På den legendariske bybane i Monaco diskede racerkøreren Frederik Vesti fredag op med den bedste tid af alle i kvalifikationen til weekendens løb i Formel 2.

I motorsportsklassen lige under kongeklassen Formel 1 satte den 21-årige dansker sin nærmeste konkurrent med knap to tiendedele.

Dermed har han gode forudsætninger for at vinde weekendens løb. Banen i Monaco er smal og snørklet, og det er næsten umuligt at overhale.

Det er anden gang i karrieren og første gang i denne sæson, at Frederik Vesti tager pole position, som altså betyder, at han starter forrest i søndagens hovedløb.

Lørdag skal Formel 2-kørerne dyste i sprintdisciplinen, hvor Frederik Vesti skal starte som nummer ti, fordi man her vender top-10 fra kvalifikationen på hovedet.

Franske Victor Martins starter som toer bag Frederik Vesti i søndagens løb, hvor Théo Pourchaire, der er øverst i den samlede stilling i Formel 2, starter som treer.

Fredagens blændende kvalifikation gav Frederik Vesti to point, og på andenpladsen i den samlede stilling har han nu blot et point op til Théo Pourchaire.

Den danske racerkører har et erklæret mål om at vinde hele baduljen i denne sæson. Han ser det som en forudsætning for at få en plads i Formel 1 måske allerede næste år.