Dette billede er uheldigt for Red Bull af to årsager

Red Bulls mexicanske kører, Sergio Perez, forulykkede under lørdagens kvalifikation i Monaco.

Én af konsekvenserne kan de i sidste ende leve med.

Den anden havde de nok været foruden.

Sergio Perez' bil måtte – grundet den manglende plads i Monacos smalle gader – blive hejst væk af en kran efter mexicanerens uheld i kvalifikationen.

Som konsekvens må Perez starte bagerst i det løb, hvor startpositionen betyder mest i løbet af hele sæsonen.

En anden konsekvens er dog, at gulvet på Red Bull-bilen blev blottet og fotograferet, da den skulle hejses væk, hvilket ikke er gået ubemærket hen.

- Med de nye regler er den vigtigste del den, du normalt ikke får at se for at være ærlig.

- Så holdene kommer til at være over det hele med billeder som disse. Monaco giver en god mulighed for at få sådan et skud, lyder det fra Mercedes' ingeniørdirektør, Andrew Shovlin ifølge Autosport.

Farten kommer under bilen

Med det nye regelsæt i Formel 1 er bilerne designet på en måde, hvor op til 60 procent af bilens ydelse skabes af aerodynamikken under bilen.

Og med Red Bulls enorme fartoverskud spekuleres der nu i, hvor meget de andre hold kan få ud af billederne af Perez' bil hængende fra en kran.

- Det er klart, at det er gode billeder. En masse folk var der, så jeg er sikker på, at holdenes aerodynamiske teams får sig et godt kig på bilerne, der blev løftet op.

- Der er en masse begejstrede aerodynamiske ingeniører i pitlanen, der kigger på det der.

- Heldigvis er vores bil ikke blevet løftet endnu. Lad os forsøge at holde fast i det, lyder det fra Aston Martins præstationsdirektør, Tom McCullough.

Aston Martin har været sæsonens store overraskelse, og teamets rutinerede spanske kører, Fernando Alonso, starter som toer i søndagens løb.

Hamiltons Mercedes i luften

Den syvdobbelte verdensmester, Lewis Hamilton, måtte også se sin bil hænge i luften.

Under fredagens sidste træning kørte briten galt, hvilket igen tvang kranerne ud på banen.

Det er nok de færreste, der vil komme Mercedes-bilen under luppen, da de har famlet med designet af bilen, siden de nye regler trådte i kraft inden sidste sæson.

Sergio Perez' holdkammerat, Max Verstappen, kombinerede fart og præcision, hvilket kastede den forreste startposition af sig, mens Lewis Hamilton starter løber som femmer.