Magnussen straffes efter kvalifikationen

Danskeren kom videre til anden kvalifikationsrunde, men blev senere idømt en straf på tre placeringer.

Formel 1-køreren Kevin Magnussen sluttede fredag som nummer 13 i kvalifikationen til søndagens grandprix på Spa-banen i Belgien.

Danskeren skulle dermed egentlig indlede grandprixet fra samme position, men Formel 1 har efterfølgende meddelt på det sociale medie X - tidligere kendt som Twitter - at danskeren får en straf på tre placeringer.

Det skete, fordi han hindrede Charles Leclerc (Ferrari) i at komme forbi efter løbskommissærernes mening.

Kvalifikationen blev alligevel en lille optur for den danske Haas-kører, der blot har scoret to point i sæsonen, men som fredag formåede at komme videre fra den første kvalifikationsrunde, der blev kørt efter et heftigt regnskyl.

Tæt på at gå galt

I anden kvalifikationsrunde var det ved at gå galt for ham.

- Jeg ramte væggen i udgangen af sving ni og skadede både bagvingen og bunden. Jeg fik endnu et forsøg, men med en beskadiget bil tror jeg ikke, at der var mere i den.

- Men jeg burde naturligvis ikke have kørt af. Jeg var i dækmuren, så der var ret omfattende skader, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Teamkammeraten Nico Hülkenberg havde til gengæld en kvalifikation til glemmebogen.

Han fik problemer med sin racer i første kvalifikationsrunde og kom ikke ud af pitten i tilstrækkelig god tid til at kunne ændre på det dårlige facit, han havde i forvejen.

Nico Hülkenberg skal derfor indlede grandprixet som nummer 20 og sidst.

Verstappen vandt – men starter som nummer seks

Verdensmester Max Verstappen kørte i hurtigste tid i tredje og afsluttende kvalifikationsrunde, efter at han ellers kun var sluppet videre fra anden kvalifikationsrunde som nummer ti og sidst.

Red Bull-køreren kommer imidlertid kun til at starte som nummer seks i grandprixet, for han blev idømt en straf på fem placeringer.

Det skyldtes, at hans racer har fået skiftet gearkasse for mange gange i sæsonen.

Charles Leclerc starter derfor forrest i grandprixet i sin Ferrari, mens Red Bull-andenkøreren Sergio Perez er i anden startposition.

Der køres i øvrigt to løb i weekenden på Spa-banen.

Lørdag skal kørerne i aktion igen, hvor der er både kvalifikation til sprintløbet, og selve sprintløbet køres også lørdag.