Magnussen kigger langt efter point i Verstappens sejr

Max Verstappen viste endnu en gang, at han er Formel 1's hurtigste kører. Kevin Magnussen endte uden point.

Kevin Magnussen flirtede i en kort periode med placeringerne i top-10, men han endte som nummer 15 i søndagens belgiske Formel 1-grandprix.

Den danske Haas-kører var på et tidspunkt tæt på at blande sig i kampen om pointene som syver, men det lykkedes ikke at holde fast i den sjældent gode placering.

Grandprixet blev vundet af Red Bulls Max Verstappen, der udbyggede sin suveræne føring i den samlede stilling.

Det var den ottende sejr i træk og tiende i alt i denne sæson til Verstappen, der fører VM-stillingen med 314 point. Holdkammeraten Sergio Perez har 189 på andenpladsen efter de 12 første løb.

Verstappen tog endnu en sejr

Verstappen skulle egentlig være startet i pole position, men han havde fået en straf for at skifte gearkasse. Det er sket for mange gange i sæsonen for hollænderen.

Straffen forhindrede dog ikke Verstappen i at kravle op og indtage førstepladsen på overbevisende facon i løbet af søndagens grandprix.

Især overhalingen af Sergio Perez, der var oppe at føre løbet, så legende let ud. Men der var ingen, som kunne true Verstappen på Spa-banen.

Sergio Perez blev toer, mens Ferraris Charles Leclerc endte på løbets sidste podieplads.

Ingen held med dækstrategien

Magnussen, der indledte løbet som nummer 16 på grund af en straf på tre placeringer, fik ikke held med dækstrategien undervejs i løbet.

Magnussen nåede lidt over midtvejs i løbet op i pointene. Først som nummer ti og lidt efter som syver.

Det skete dog i takt med, at flere af rivalerne skiftede dæk, fordi det var begyndt at regne på banen.

Magnussen raslede naturligt ned i feltet, da han også skiftede dæk og kom tilbage fra pitten og ind på banen som nummer 14.

Strategien fra Haas så ud til at være, at den danske racerkører i løbets slutfase på de friskere dæk kunne avancere og kæmpe med om pointene.

Det lykkedes dog ikke, da farten simpelthen ikke var til stede i Haas-raceren.

Dog endte Magnussen med at være tre placeringer bedre end holdkammeraten Nico Hülkenberg.