Magnussen igen tidligt færdig i Formel 1-kvalifikation

Kevin Magnussen blev nummer 18, da der blev kørt kvalifikation til søndagens Formel 1-grandprix i Holland.

For fjerde gang i de seneste fem kvalifikationer gik Kevin Magnussen ikke videre fra første kvalifikationsrunde, da startplaceringerne til søndagens Formel 1-grandprix i Holland lørdag skulle fordeles.

Magnussen sluttede som nummer 18 i kvalifikationen og har dermed lange udsigter til VM-point søndag.

Denne weekends grandprix er det første efter sommerpausen i Formel 1, men det lader altså ikke til, at Haas-holdet har fundet ret meget mere fart i Magnussens bil den seneste måneds tid.

Hans tyske kollega, Nico Hülkenberg, klarede modsat Magnussen det første cut i kvalifikationen og kommer dermed - som det har været tilfældet i de fleste løb i år - til at starte foran danskeren søndag.

Hülkenberg blev dog sidst i anden kvalifikationsrunde, Q2, og starter dermed på 15.-pladsen søndag.

Max Verstappen har domineret i år og ser ud til at fortsætte med det i den sidste halvdel af sæsonen. Red Bull-hollænderen tog lørdag sin ottende pole position i år. Verstappen kommer til at starte lige foran Lando Norris (McLaren) og George Russell (Mercedes).

Q3 endte med at blive afbrudt med rødt flag to gange på grund af uheld. Først kørte Logan Sargeant sin Williams-bil i en dækmur, og senere gjorde Charles Leclerc det samme.

Kevin Magnussen fik en skidt optakt til kvalifikationen. I formiddagens træning kørte han af den regnvåde Zandvoort-bane og ødelagde fronten af sin Haas-ræser efter kun små ti minutter.

Det gik altså heller ikke specielt godt for danskeren lørdag eftermiddag.

På grund af en truende regnbyge kom alle biler hurtigt på banen i første kvalifikationsrunde, Q1. Det gav tæt trafik på den snævre og snoede bane, men betød også, at der hurtigt blev lavet et tørt spor efter regnen tidligere på dagen.

Banen blev hurtigere og hurtigere, sĂĄ det handlede blandt andet om at have den rette timing. Jo senere i Q1, man kunne fĂĄ sat en hurtig omgang sammen, jo bedre muligheder var der for at lave en god tid.

Magnussen prøvede og prøvede til sidst at klemme sig videre, men måtte altså sande, at farten ikke var til en plads i Q2.