Vesti forklarer, hvorfor han pludselig mistede sine baghjul

Det danske Formel 1-håb Frederik Vesti forklarer, hvorfor begge hans baghjul pludselig hoppede af midt i et løb.

Frederik Vesti missede en ekstraordinært gylden mulighed for at kravle tættere på Formel 2-tronen søndag eftermiddag.

Seriens førende kører, Theo Pourchaire, der er 12 point foran Vesti, udgik nemlig tidligt og asfalterede således en åben vej mod at lukke hullet for danskeren.

Men det kræver typisk fire hjul at udnytte den slags, og pludselig havde Vesti kun to.

- Det er selvfølgelig utroligt frustrerende. Der er ikke så meget andet at sige, end at det var ærgerligt og træls, siger Frederik Vesti til TV 2 Sport.

Under et pitstop blev baghjulene på danskerens Prema-racer ikke monteret korrekt, og han nåede ikke langt på den efterfølgende omgang, før de hoppede af og endte med at overhale raceren i frit rul. Formel 2 delte efterfølgende selv en video af den usædvanlige hændelse på X.

- Alle de småfejl, jeg og teamet laver, er nogen, man skal undgå. Nøglen til succes i Formel 2 er at undgå at lave de her åndssvage fejl. Vi ved, vi har farten, og vi ved, at vi kan vinde, for det har vi vist flere gange i år. Men man skal over stregen, og ellers er der ingen point. Det er så nemt at lave fejl, siger danskeren.

Hvordan kunne det ske?

Selv de mest usædvanlige hændelser har ofte en forklaring, og sagaen om to Formel 2-hjul på flugt er naturligvis ingen undtagelse.

Frederik Vesti forklarer, at de elektriske pistoler, Prema bruger til at montere hjulene, ikke er stærke nok til at skrue dem hurtigt på. Pistolerne skal holdes inde i lidt længere tid, end man kunne ønske sig, og så er de udstyret med et grønt LED-lys, der markerer, når hjulet sidder ordentligt på.

Udfordringen i Vestis tilfælde var så bare, at han skulle have skiftet alle fire hjul samtidig, og da pistolens grønne lys er lang tid om at nulstille, nåede det ikke at ske mellem hjulskiftene.

- Så mekanikeren havde ingen chance for at vide, hvornår hjulene var ordentligt på.

- Jeg var godt klar over, at noget var galt, få sekunder før jeg mister hjulene, men jeg prøvede bare at reagere, så jeg ikke kørte ind i autoværnet eller ramte en anden bil. Og det lykkedes heldigvis.

Nu venter karrierens vigtigste weekend

Med til historien om en misset mulighed for at tage vitale point hører også, at den samlede treer, Ayumu Iwasa, heller ikke kørte sig til point i søndagens løb.

Nu resterer der kun to løbsweekender tilbage for Frederik Vesti til at generobrer den førsteplads i Formel 2, han har haft i det meste af sæsonen. Allerede i næste weekend går det løs i italienske Monza.

- Monza bliver altafgørende. Det bliver den vigtigste weekend, vi har været til indtil videre, og den vigtigste i min karriere.

- Det er en weekend, hvor der er enormt meget pres på, og omvendt ser jeg også rigtig meget frem til den, for jeg elsker at køre på Monza - og Premas bil er god på Monza. Så jeg er meget optimistisk i forhold til, hvad vi kan skabe, fortæller Frederik Vesti.

Foruden de sidste Formel 2-opgaver i Monza og Emiraterne skal den 21-årige dansker til oktober teste George Russells Formel 1-racer i Mexico. Vesti forklarer, hvorfor han pludselig mistede sine baghjul