Rio 2016

Blandet start for golfdanskerne i Rio

Søren Kjeldsen måtte notere en første runde langt fra de bedste i golfturneringen ved OL i Rio.

Den danske golfspiller Søren Kjeldsen har forhåbninger om en medalje ved OL i Rio, men i den første af fire runder var danskeren et godt stykke fra det sjove selskab.

Kjeldsen sluttede torsdagens runde i 73 slag, to slag over banens par.

Noget bedre gik det for den anden danske OL-deltager, Thorbjørn Olesen.

Han gik første runde i 70 slag efter at have lavet fire birdies og tre bogeys.

Australieren Marcus Fraser gik banen i 63 slag, otte slag under par. 

Søren Kjeldsen lagde ellers godt ud med en birdie på første hul, men siden fulgte en række bogeys, og på 11. hul lavede Kjeldsen en dobbeltbogey, hvor han gik to slag over par.

Han sluttede sit sidste hul med at levere en birdie.

Det samme gjorde Thorbjørn Olesen. 

- Jeg kæmpede lidt med mit spil især i starten, hvor jeg slog nogle dårlige slag og kom i problemer, men jeg er glad for den måde, som jeg kæmpede hele vejen rundt. 

- Jeg begyndte at spille bedre her til sidst, og det er rart, men det var lidt en kamp hele dagen, og det blæste meget derude, hvilket gjorde det svært, Men en ok start.

- I morgen er det samme game plan med god tålmodighed. Nu er det spændende at se, hvordan vejret det bliver, og forhåbentlig kommer der lidt mindre vind, og hvis det sker, så er der en masse birdiechancer derude, siger Thorbjørn Olesen i en pressemeddelelse.

Britiske Justin Rose skrev OL-historie, da han som den første leverede et hole-in-one-slag på torsdagens første runde.

Golf-turneringen i Rio, som er på OL-programmet for første gang i 112 år, har været ramt af afbud, og stjerner som Rory McIlroy, Dustin Johnson og Jordan Spieth er ikke med.