Rio 2016

Søren Kjeldsen: OL bliver golfsportens femte major

Søren Kjeldsen indleder torsdag OL-golfturneringen i Rio, hvor ambitionen er at spille med om medaljer.

OL bliver med tiden en af golfsportens største turneringer.

Det mener danske Søren Kjeldsen, der torsdag indleder den afbudsramte olympiske golfturnering, som er med på OL-programmet for første gang i 112 år.

Flere stjerner som Rory McIlroy, Dustin Johnson og Jordan Spieth har meldt afbud.

- OL kan blive golfsportens femte major, vurderer Kjeldsen.

- Hvis de fleste lige sætter sig ned og tænker sig om, så er OL en gylden mulighed for at gøre en masse godt for vores sport.

- Jeg er sikker på, at vi her i Rio starter en tradition, som bliver god, og så snart, at man begynder at få alle de bedste spillere med, har du pludselig den femte major, siger nordjyden.

Trods de mange afbud mener Søren Kjeldsen, at der er et stærkt felt i Rio. Han nævner Bubba Watson, Martin Kaymer og svenske Henrik Stenson, der for nylig vandt British Open.

Kjeldsen mener, at mange flere golfspillere vil få øjnene for OL-turneringen. Han nævner, at Ryder Cup - duellen mellem Europa og USA - havde samme udfordring.

- Hvis du kigger på golfsporten handler det om traditioner. Ingen gad at spille Ryder Cup i starten. Folk blev udtaget og meldte fra.

- Så kunne man tro, at Ryder Cup aldrig ville blive til noget. Og det kunne man også sige om OL, men det tror jeg ikke på.

- Golf har nogle muligheder for at komme andre steder hen ved at være på det olympiske program, og jeg tror, at traditionen vil vokse sig større og bedre, siger han.

I OL-turneringen spilles der fire runder uden det velkendte cut, hvor de dårligste sorteres fra efter de to første dage. Derudover ligner formatet alle mulige andre turneringer, men Kjeldsen vurderer, at det skal justeres.

- Man kan gøre nogle ting for at adskille OL fra de fire andre majors.

- Jeg tror, at det vil gøre det nemmere for verden at tage golfsporten ind, hvis der bliver en kamp om guld. Altså hvor ham, der vinder, får guld, og taberen får sølv, siger Kjeldsen.

- Sådan er det, når folk ser på en fægtekamp, bordtennis eller noget andet - så er der en vinder og en taber, siger han og foreslår en slags hulspil.

Danskeren er mødt op i Rio med en stærk tro på, at han kan levere et topresultat og måske kæmpe med om medaljer. Banen og de specielle vindforhold i Rio passer ham godt.

- Min sæson har været god indtil videre, men jeg føler, at jeg står ved et punkt, hvor jeg kan hoppe et niveau op.

- Der er ikke mange turneringer, hvor jeg har tænkt, at det sidder lige i skabet.

- Til US Masters lavede jeg bogeys på hul 16 og 17 på sidste runde. I British Open fik jeg ikke gang i mit spil om søndagen. Det har været gode solide uger, men jeg mangler lige det sidste.

- Det går jeg og venter på. Hvis det tipper over til min fordel, så er jeg tæt på, siger Søren Kjeldsen om medaljemulighederne.

Samtidig håber han, at han kan klemme sig med på det europæiske hold til Ryder Cup på et wildcard. Kampen mellem Europa og USA spilles fra 27. september til 2. oktober i Minnesota.

- Hvis jeg spiller godt her til OL og bagefter i Made in Denmark, så tror jeg, at det er svært at komme udenom mig.

- Jeg har alle chancer. Bolden ligger på min banehalvdel, føler jeg.

Søren Kjeldsen går første runde i OL-turneringen torsdag klokken 13.25. Thorbjørn Olsen starter klokken 15.36.