Rio 2016

Thorbjørn og Kjeldsen går birdieamok i Rio

Den danske golfspiller avancerer i tabellen med god runde i 68 slag, tre under par. Otte birdies leverede han.

Thorbjørn Olesen havde fredag en begivenhedsrig anden runde i OL's golfturnering.

Otte birdies blev det til på de 18 huller, men desværre blev det også til fem bogeys. Men med de tre slag under par ser det ud til, at han avancerer ganske godt i tabellen. Samlet er han fire slag under par. 

En række spillere er fortsat på banen, men klokken 20.20 dansk tid er Olesen på en delt niendeplads. Han er seks slag efter den førende, australske Marcus Fraser.

- Vi startede ud i dårligt vejr. Det var dårligt vejr den første to og en halv time - de første ni huller. Det regnede, blæste, var koldt og ikke særligt lækkert, men jeg spillede enligt godt, selvom det var dårligt vejr. Så begyndte vejret at blive godt, og så begyndte jeg at spille lidt dårligt. 

- Det var bedre end i går, men det var stadig en kamp hele vejen rundt. Jeg prøver bare at kæmpe mig ind i den bedste score. Det var ikke nemt, sagde en ærgerlig Thorbjørn Olesen efter dagen runde.

Søren Kjeldsen leverede selv syv birdies og ville have haft en fantastisk runde, hvis det ikke havde været for hul 12. 

På par firehullet brugte han hele otte slag. Det, der længe lignede fredagens bedste runde af alle spillere, blev dermed ødelagt. Han sluttede som sin landsmand anden runde i tre slag under par, og danskeren er ni slag efter den førende.

Kjeldsen kom dog godt igen trods hul 12. Han sluttede af med tre birdies på stribe. Bortset fra hul 12 var det en fejlfri runde fra Kjeldsen med enten par eller birdies.

Trods det katastrofale hul 12 avancerer Kjeldsen til en delt 19.-plads. Det er et avancement på 23 pladser. 

Der er intet cut i OL-turneringen.