Rio 2016

Brite vinder guldet i golfsportens comeback til OL

Justin Rose var bedst og vandt golfherrernes OL-turnering med 16 slag under par samlet. To slag foran Stenson.

Den britiske golfspiller Justin Rose vandt søndag den første OL-guldmedalje i 112 år. 

Svenske Henrik Stenson blev nummer to ved legene i Rio, hvor golf gjorde comeback ved de olympiske lege. Amerikanske Matt Kuchar snuppede bronze.

Afslutningen var et kæmpe drama. Rose og Stenson stod helt lige før turneringens sidste hul. Begge var noteret for 15 slag under par inden 18. hul i fjerde runde. 

Men her var Rose bedst. Han sænkede en birdie, mens Stenson blev noteret for en bogey og altså sluttede to slag efter vinderen.

Bedste dansker blev Søren Kjeldsen som delt nummer 21, mens Thorbjørn Olsen endte som delt nummer 30. Kjeldsen var 13 slag efter Rose, mens Olesen var 15 slag dårligere end den britiske vinder.

Ifølge Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union, gjorde danskerne en god figur i feltet på 60 spillere.

- Det var ærgerligt, at Thorbjørn og Søren ikke ramte en god uge, for de har begge kvaliteten til at kunne blande sig i kampen om medaljer. Men de gjorde begge en god figur, siger Morten Backhausen i en pressemeddelelse.

Backhausen mener, at golfsporten har vist, at den hører hjemme i OL-regi, selv om top-fire på verdensranglisten kontroversielt meldte fra på grund af frygt for zikavirus.

- Finaledagen havde stor publikumsopbakning. Det viser med al tydelighed, at golf også i fremtiden skal være en del af det store olympiske fællesskab. Dagen bød på en spændende afslutning med nogle af golfsportens største stjerner. 

- Og det skete på en ny bane, som spillerne har været glade for at spille på. Der var tale om en fejlfri afvikling, og nu ser vi frem mod en ny uge, hvor vi håber, de danske kvinder kan blande sig i kampen om medaljer, siger Morten Backhausen.

Danmark har fire golfspillere med ved OL. Fra på onsdag er det Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen i kvindernes turnering.