Rio 2016

Golfdansker før OL: Kommer ikke til at ligne en klovn

Det er nu op til de danske golfkvinder at opfylde den danske målsætning, efter at mændene kiksede.

Med placeringer uden for top-20 til både Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen fik de mandlige danske golfspillere et lunkent udbytte af den første OL-golfturnering i mere end 100 år.

Så nu er det op til kvinderne at levere det håbede topresultat og opfylde Dansk Golf Unions officielle målsætning om en plads blandt de 15 bedste, når kvindeturneringen bliver sat i gang onsdag middag dansk tid.

- Jeg har bevist tidligere, at jeg kan spille med, så jeg føler mig ikke truet eller skræmt. Jeg kommer nok ikke til at ligne en kæmpe klovn. Det handler mest om, at jeg får styr på mit spil og får gjort de ting, jeg kan og skal, siger Nicole Broch Larsen.

Sammen med Nanna Koerstz Madsen udgør hun den danske duo, der skal jagte OL-medaljer i konkurrence med nogle af verdens bedste spillere.

De to danskere spiller normalt på Ladies European Tour, der er at betragte som golfsportens anden division - et niveau under LPGA Touren.

- Vi skal spille godt for at være med i toppen, men top-15 er realistisk for både Nanna og mig. Også selv om vi ikke rammer vores absolutte topniveau. Den målsætning lægger ikke noget kæmpepres på os, lyder det selvsikkert fra Nicole Broch Larsen.

Samme optimisme finder man ikke hos den eliteansvarlige i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, der havde sat sin lid herrespillerne, da han lavede målsætningen om top-15.

- Pigerne vil få det svært. Vi går dog stadig ind i turneringen med tanken om, at vi går efter en medalje, for rammer de deres topniveau, kan de godt være med. Men det er drømmescenariet, siger Claus Mølholm.

Nicole Broch Larsen tager hul på OL klokken 12.52 dansk tid, mens Nanna Koerstz Madsen begynder en time senere. Turneringen bliver afgjort med sidste runde lørdag.