Golf

Danmarks største golfspiller når historisk milepæl

Thomas Bjørn skriver i dag historie, når han på hjemmebane spiller sin turnering nummer 500 på Europatouren. En fantastisk præstation, siger kolleger.

Thomas Bjørn skal i dag spille en af de runder golf, han helt sikkert kommer til at kunne huske de næste mange år.

For når Bjørn i dag svinger sin driver for første gang på golfbanen i Gatten i Himmerland, slår den 46-årige golfspiller samtidig ud på sin Europatour-turnering nummer 500.

- Det er så meget mere, end jeg havde forventet. Det er klart, at det er sjovt, at det er i Danmark, og jeg ser frem til den her uge, siger dagens jubilar til TV 2 SPORT.

Danmarks største golfspiller, som han af mange kaldes, blev i forsommeren opmærksom på, at han var ved at runde et skarpt hjørne, og fik det timet sådan, at han kunne blive hyldet på dansk grund ved danmarks største golfturnering, Made in Denmark, i Vesthimmerland.

 - I forhold til mit program ville turneringen her blive nummer 499, og det ville måske være lidt synd. Så vi fik lagt en ekstra turnering ind, så det  blev nummer 500, siger Thomas Bjørn.

Det er over tyve år siden, at silkeborgenseren første gang stiftede bekendtskab med Europatouren, som han siden har været en fast del af.

- Det er jo fantastisk. Det er de færreste, der får lov at prøve det. Det er jo en fantastisk karriere, han har haft, siger Lucas Bjerregaard, der bliver bakket op af Thorbjørn Olesen.

- At han i så mange år har været herude, har fået så mange sejre, og har gjort så meget for dansk golf. Det er helt fantastisk, siger Olesen.

Thomas Bjørn vandt sin første sejr på Europatouren i Loch Lomond tilbage i 1996. Siden er det blevet til 15 sejre i alt og hele 63 placeringer i top ti.

Derudover har han også været en stor inspirationskilde for flere af de danske golfspillere, han i dag er kollegaer med.

- For mange af os unge danskere har han jo været et idol. Jeg kan huske min allerførste turnering, jeg så på fjernsyn, var da han bankede Tiger Woods i Dubai. Der er ingen tvivl om, at vi har set op til ham som unge, siger Lucas Bjerregaard, der stadigvæk brugte ble, da Thomas Bjørn debuterede som professionel.

Både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard har passeret Bjørn på verdensranglisten i golf, men de to unge spillere føler stadigvæk, at de kan lære af deres mere rutinerede kollega.

- Selvom vi har kendt hinanden i mange år nu, bliver jeg ved med at prøve og suge til mig, så meget jeg nu kan. På banen, men også uden for, er der mange ting, jeg kan lære af Thomas, og det prøver jeg at blive ved med, siger Thorbjørn Olesen.

Det samme gælder for landsmand Lucas Bjerregaard, der begyndte på Europatouren, da Thomas Bjørn havde spillet der i 17 år.  

- Han har været her i 19-20 år og ved, hvad det hele drejer sig om. Han har været god for en ung fyr som mig, som ikke lige ved, hvad der forgår herude. Han er en af dem, jeg føler, at jeg kan læne mig op ad, siger Lucas Bjerregaard.

Thomas Bjørns jubilæum kulminerer i dag på tiende hul, hvor der er lagt op til den helt store hyldest af dagens hovedperson.