Golf

Dansk topspiller måtte låne golfkøller og kontaktlinser af konkurrent

Golfspilleren Nicole Broch Larsen har fået en usædvanlig start på en turnering i Frankrig, hvor hun både har manglet golfkøller og kontaktlinser.

Hvor dælen blev bolden lige af? De fleste golfamatører og TV-seere har nok oplevet det scenarie, hvor de ikke lige har kunnet se den lille hvide bold på banen eller skærmen derhjemme.

Nok er den 25-årige danske golfspiller Nicole Broch Larsen efterhånden rutineret i gamet, men på førstedagen af 'Ladies Open de France' løb hun alligevel ind i flere problemer end ventet - også med hensyn til ovenstående. Og det til trods for hun lykkedes med at gå banen i 71 slag - ét slag under banens par.

Onsdag var hun således på vej til turneringen i Frankrig, men pludselig blev hendes fly fra Amsterdam aflyst. Selskabet hun rejste med kunne først tilbyde et nyt fly torsdag morgen, og da det ville medføre en for sen ankomst, valgte danskeren at booke en ny billet med et andet flyselskab.

Uheldigvis kunne hun bare ikke få sin bagage og golfbag udleveret, hvilket betød, at Broch Larsen måtte rejse til Frankrig uden sine ting. Og som om det ikke var nok, at hun måtte låne golfudstyr for at spille første runde, så måtte hun også en tur forbi sin svenske konkurrent for at få lidt hjælp til synet.

- Jeg bruger kontaktlinser, og da jeg stod op om morgenen og åbnede mit ekstra sæt linser, som jeg normalt rejser med, var en af dem tørret ud. Så jeg bruger Camilla Lennarths kontaktlinser, som ikke lige er samme styrke som mine egne.

- Styrken er 0,25 mindre end mine, så det har været en udfordring, men jeg kom igennem det. Det er fint nok, men jeg kunne ikke se bolden, når den lå på green, hvis jeg var 150 meter eller mere væk, fortæller Nicole Broch Larsen til Ladies European Tours hjemmeside.

Desuden kommer danskeren ind på, hvordan de lånte golfkøller har besværliggjort tingene en smule. Når Broch Larsen rammer bolden, flyver den væsentlig længere end normalt. Derfor kan det være svært lige at time alt, når det til tider er centimer, der kan afgøre, om slaget sidder lige i skabet.

- Jeg prøvede mine udlånte golfkøller for første gang i dag (torsdag, red.) og det samme med banen. Jeg ankom sent om natten uden kuffert eller golfkøller. Det har været lidt hektisk, men jeg er én under banens par, den er købt, tilføjer Broch Larsen, mens hun torsdag aften slog fast på sin Instagram-profil, at også anden runde bliver uden de sædvanlige golfkøller.

- Intet held med min bagage i dag… Jeg fik at vide, min bagage måske var på vej til Prag. Lånte golfkøller igen i morgen, skriver danskeren.

Nicole Broch Larsen indtager med sine 71 slag en plads som nummer 24, mens svenske Camilla Lennarth måske har været lidt for god ved sin danske konkurrent. I hvert fald ligger Lennarth selv helt nede som nummer 90 efter en første runde i 75 slag.