Golf

Bjerregaard og Olesen starter godt i årets første golfmajor

Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen gik første runde ved US Masters i henholdsvis to og et slag under par.

Golfspilleren Lucas Bjerregaard ser ud til igen at have fundet det gode spil frem i USA.

Efter i forrige uge at være blevet nummer fire i WGC Matchplay, hvor danskeren undervejs slog Tiger Woods, indledte Bjerregaard torsdag årets første major, US Masters, med at gå første runde i to slag under par.

- Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med. Jeg spillede solidt i dag udover hul fire, hvor jeg dummede mig lidt, siger Lucas Bjerregaard til TV 2 SPORT.

- Jeg drivede godt i dag og formåede at slå den nogenlunde de steder hen, hvor man ikke skal kæmpe alt for meget for par. Det gjorde selvfølgelig lidt ondt med det korte missede putt på 18. green, men derudover var det kun et par småfejl, så det var dejligt.

Den 27-årige frederikshavner kunne med det resultat gå i Augusta National Golf Clubs klubhus på en delt tredjeplads. En placering, der dog sagtens kan nå at ændre sig, i takt med at de resterende spillere færdiggør deres første 18 huller.

Bjerregaard startede godt og lavede to birdies på de første tre huller, inden en dobbeltbogey på fjerde hul gav lidt malurt i bægeret.

Danskeren fik rettet lidt op på det ved at lave endnu en birdie på sjette hul. Herefter fulgte seks huller, som blev klaret i par.

Det blev igen til birdies på både 13. og 15. hul, men Bjerregaard fik en ærgerlig afslutning på runden, da 18. og sidste hul endte med en bogey.

Olesen ligeledes godt fra start

Thorbjørn Olesen startede også godt på Augusta National Golf Clubs legendariske baner og var et enkelt slag under par, da de 18 huller var overstået.

Danskeren lavede to birdies undervejs på runden - på tredje og ottende hul - inden en bogey på 16. hul sendte ham lidt tilbage på førertavlen.

Thorbjørn Olesen indtager en delt 20.-plads og er to slag efter de syv spillere, der deler førstepladsen. Det kan dog godt nå at ændre sig, da enkelte spillere stadig ikke har færdiggjort første runde.

Det er første gang, at Lucas Bjerregaard er med i den prestigefyldte turnering, der har en samlet præmiepulje på svarende til cirka 73 millioner kroner, mens Thorbjørn Olesen er med for tredje gang.