Golf

Danskerne glider ind i topstriden ved US Masters

Både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard ligger med i topstriden ved US Masters efter flotte runder lørdag.

Danmark har blot to golfspillere med i årets majorturnering US Masters. Til gengæld er de begge fremragende spillende, og inden søndagens sidste runde dufter det virkelig af danske topplaceringer.

Med en tredje runde i fire slag under par spillede Thorbjørn Olesen sig for alvor ind i toppen, mens Lucas Bjerregaard lørdag kom rundt i tre slag under par og er et slag efter sin landsmand.

Efter tredje runde lørdag indtager Olesen en delt 14.-plads i samlet seks slag under par, mens Bjerregaard er delt nummer 20.

Thorbjørn Olesen spillede en gennemført god runde, hvor han lavede ganske få fejl. Dog måtte han notere en bogey på 18. hul, som sendte ham lidt tilbage.

Efter en birdie på andet hul og en bogey på femte hul fandt han et godt momentum.

På hullerne 6, 8, 11, 13 og 15 lavede han birdies, så han lå i syv slag under par samlet indtil bogeyen på hul 18.

- Jeg synes, jeg spillede godt igen i dag. Jeg lavede birdies på par 5-hullerne i dag, hvilket jeg ikke har gjort i de to første dage. Selvfølgelig er det ærgerligt med den afslutning, men fire under par er stadig en god score på Augusta, siger Thorbjørn Olesen til TV 2 SPORT og roser forholdene lørdag:

- Der var ikke rigtig noget vind, og banen er lidt blødere. Det var gode forhold, og greens er sublime. Så man kan være lidt mere agressiv og gå efter pindene.

Lucas Bjerregaard var noget mere svingende på sin runde. Halvvejs var han et slag over par efter to birdies, en bogey og en dobbeltbogey, men på de sidste ni huller fandt han det gode spil frem.

Birdies på hul 10 og 13 blev fulgt op af en flot eagle på hul 15, og så var han med fremme i den sjove ende igen.

Inden fjerde og sidste runde af majorturneringen søndag finder man italienske Francesco Molinari på førstepladsen i samlet 13 slag under par. Amerikanerne Tony Finau og Tiger Woods deles om andenpladsen i 11 slag under par.