Golf

Triumf sender dansker tæt på verdens største golftour

Sebastian Cappelen har vundet sin anden sejr på Web.com Touren.  Matt Sullivan / Ritzau Scanpix

Sebastian Cappelens har vundet sin anden sejr på Web.com Touren. Sejren betyder, at han nærmer sig adgang til PGA Touren i næste sæson.

Danske Sebastian Cappelen kunne natten til mandag fejre sin anden sejr som professionel golfspiller.

Cappelen vandt Rex Hospital Open på den amerikanske Web.com Tour, der svarer til den europæiske Challenge Tour. Udover en præmiecheck på cirka 780.000 kroner kan den 29-årige dansker glæde sig over, at han rykker op som nummer 10 på Web.com Tourens rangliste.

Det kan ende med at få stor betydning for Cappelen, fordi de 25 bedste spillere på Web.com Touren bliver tilbudt en plads på PGA Touren i næste sæson.

- På den her Tour skal man vinde for at komme videre, og jeg ved, hvor vigtigt det er at få en tidlig sejr, siger Sebastian Cappelen til Web.com Tourens hjemmeside.

Inden sejren tidligt mandag morgen lå Cappelin nummer 73. Nu rangerer han som nummer 10 med 671 point. Man regner med, at 830 point er nok til at sikre en slutplacering i top 25 på ranglisten.

Ifølge Dansk Golf Union kan Sebastian Cappelin blive en af to danskere på PGA Touren i 2020. Lucas Bjerregaard er også relativt tæt på et medlemskab efter en række gode resultater i årets majors og World Golf Championship.

Cappelen vandt sin første sejr på Web.com Touren i 2014. Han er den eneste dansker, der har vundet en turnering på det niveau.