Golf

Olesen kan blive nægtet adgang til amerikanske turneringer

Thorbjørn Olesen kan blive nægtet indrejse til USA, hvis han findes skyldig i seksuelt overgreb.  Tannen Maury / Ritzau Scanpix

Udfaldet af Thorbjørn Olesens retssag har stor betydning for hans karriere. Hans deltagelse i amerikanske turneringer er på spil.

De sportslige konsekvenser af Thorbjørn Olesens kommende retssag kan være ganske alvorlige for hans golfkarriere.

Verdens nummer 62 er blandt andet tiltalt for seksuelt overgreb om bord på et fly, og hvis han findes skyldig, kan han vinke farvel til de amerikanske turneringer.

Advokat Kehrela Hodkinson, der arbejder for Hodkinson Law Group i London, fortæller til Jyllands-Posten, at Olesen simpelthen kan blive nægtet indrejse til USA.

- En dom for et seksuel overgreb bliver taget ekstremt alvorligt, når en person ansøger om at rejse ind i USA. Nogle lovovertrædelser betegnes som så moralsk anstødelige, at det normalt ikke bliver accepteret. Et seksuelt overgreb er en af disse, siger Kehrela Hodkinson, der har specialiseret sig i den amerikanske immigrationslovgivning, til Jyllands-Posten.

Thorbjørn Olesen er godt nok ikke medlem af den eftertragtede, amerikanske PGA Tour, men tre af golfsportens fire major-turneringer spilles i USA: The Masters, The Open og PGA Championship. Ryder Cup, som Thorbjørn Olesen var med til at vinde i 2018, spilles også i USA næste gang.

Desuden har PGA Touren taget af stand fra handlingerne.

- Det er nogle meget alvorlige og dybt foruroligende anklager. Selv om han ikke er medlem af PGA Touren, er en sag af denne størrelse noget, vi tager meget alvorligt.

Rejste fra USA til London

TV 2 SPORT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Thorbjørn Olesen samt hans danske og internationale management, siden historien om anholdelsen kom frem.

Hele sagen begyndte på en flyvetur fra Memphis til London, da Olesen var på vej hjem fra en turnering. Han blev anholdt, da flyet landede i London-lufthavnen Heathrow – sigtet for seksuel forulempelse af en sovende kvinde, vold samt at have været fuld under flyveturen, hvilket også er ulovligt. Engelske medier har skrevet, at Olesen også tissede i midtergangen.

Thobjørn Olesen skal for retten i London den 21. august. Som en konsekvens af sagen er han blevet suspenderet fra European Tour, indtil der falder dom. Det oplyser en talsmand fra Europatouren til TV 2 SPORT.