Golf

Golflegende blev fanget af hotelbrand kort før afgørende runde

Phil Mickelson her under BMW Chmapionship. Tannen Maury / Ritzau Scanpix

Phil Mickelson var lige ved at misse sidstedagen af BMW Championship på grund af et lynnedslag.

Den amerikanske golfspiller Phil Mickelson havde sig en søndag, han formentlig ikke glemmer lige foreløbig.

Det var dog ikke amerikanerens golfspil, der sikrede ham en anonym placering som nummer 48 i BMW Championship i Illinois, som gjorde dagen speciel. Faktisk var det tæt på, at den 49-årige amerikaner slet ikke var kommet på banen søndag.

Et lynnedslag satte nemlig ild til Mickelsons hotel, der med godt en time til, at han skulle slå ud på sidstedagen, måtte lade sig evakuere med resten af hotellets gæster.

- Hvor vildt er det her lige? Mit hotel er blevet ramt af lynet. Jeg var selv på øverste etage, vi er blevet evakueret, og det brænder. Jeg kan ikke komme tilbage på mit værelse, og jeg misser måske min starttid, fordi jeg ikke har mine køller og mit tøj, skrev Mickelson på Twitter.

Heldigvis for Phil Mickelson var der dog hurtigt beredskab på stedet, der fik kontrol med branden.

Ovenikøbet i tide så golfspilleren, der blandt andet er noteret for fem majorsejre i karrieren, kunne nå i tøjet, få køllerne over skulderen og komme ud på banen i tide til starten på sin runde.

- Beredskabet var fantastiske. Jeg klarer den. Det viser sig, at mine køller agerede brandstopper. Heldige mig, uddybede Mickelson i en opdatering på Twitter.

Selvom Phil Mickelson kom på banen i tide, var amerikanerens spil ikke i nærheden af at række til en topplacering.

Vinderen af den amerikanske golfturnering blev Justin Thomas, der var 19 slag bedre end Mickelson.