Golf

18-årig dansker fik pludselig plads - sikrede sit største resultat og 1,7 millioner

Nicolai Højgaard efter sin andenplads i Holland. European Tour

18-årige Nicolai Højgaard sikrede karrierens største resultat, da han sluttede som nummer to ved European Tour-turneringen KLM Open.

Det danske golftalent Nicolai Højgaard havde inden denne uge sin første finalerunde til gode på European Touren, men det fik den unge dansker i den grad rettet op på.

Puttet på sidste hul var tæt på. Det er millimeter, vi er nede i

Nicolai Højgaard

Med fire imponerende runder lykkedes det ham at slutte i 17 slag under par ved KLM Open i Amsterdam. Kun den spanske stjerne Sergio Garcia var ét slag bedre, hvilket sikrede Højgaard en andenplads og en præmiecheck på knap 1,7 millioner danske kroner.

- Det har været fantastisk. Det var slet ikke meningen, jeg skulle være her i denne uge. Jeg blev ringet op mandag aften og spurgt, om jeg ville spille - og sagde selvfølgelig ja, fortæller Højgaard efter karrierens største resultat.

Stod med afgørende put for omspil

Op til turneringen havde den 18-årige dansker endnu ikke klaret cuttet i en European Tour-turnering. Seks gange havde han forgæves forsøgt sig, men i Holland flaskede det hele sig for danskeren.

Seks birdies og to bogeys på sidste runde var med til at holde Højgaard helt i toppen. Danskeren lå frem mod de afgørende huller og jonglerede med førstepladsen, men et misset put på 16. hul sendte ham et slag bagud. Alligevel var førstepladsen og den helt store triumf inden for rækkevidde.

På 18. og afgørende hul tilspillede han sig en eagle-chance. Muligheden glippede dog lige nøjagtig, og så måtte han "nøjes" med en birdie. Det betød, han manglede ét slag for at fange spanske Garcia og sikre omspil om sejren.

- Puttet på sidste hul var tæt på. Det er millimeter, vi er nede i. Jeg vidste godt, da jeg ramte den, den nok gik venstre om hullet, men man kan jo aldrig vide, og bolden kan jo ramme noget på vejen. Jeg er bare rigtig glad for, jeg gav mig selv chancen på sidste hul. Det betyder rigtig meget. Det er et skridt på vejen.

- Jeg kom herned og havde en god kammerat som caddie, som gjorde et pissegodt arbejde. Vi har fået en hyggelig uge og får leveret et rigtig godt resultat. Og så kom det hele ned til ét put. Så jeg er rigtig stolt over, jeg giver mig selv chancen for at vinde. Jeg er lidt målløs lige nu, tilføjede Nicolai Højgaard.

Forudser starten på noget rigtig godt

Det er ikke hvem som helst, der leverede et flot dansk golfresultat.

Nicolai Højgaard vandt i 2018 prisen som Årets Fund. Blandt flere store titler i ungdomsårene var han sidste år med til at vinde verdensmesterskaberne for amatører i hold-golf.

Andenpladsen på European Touren må dog rangere som karrierens største resultat, da han henviste flere store professionelle stjerner til de sekundære placeringer.

- Den her uge kan betyde, jeg spiller på European Tour næste år. Det er en start på noget rigtig godt. Jeg er super tilfreds med, hvordan det hele har spillet sig ud. Lige nu skal jeg fejre det med min bror, som er her i den her uge, og min caddie.

- Det er fantastisk. Det er starten på noget rigtig godt, sluttede Højgaard.