Golf

Thorbjørn Olesen fastholder uskyld - retssag kan vente i maj næste år

Der kan først falde dom i Thorbjørn Olesens sag den 11. maj næste år. Næste retsmøde er den 13. december.

Ved en høring fastholder Thorbjørn Olesen, at han ikke er skyldig i tre forhold om upassende opførsel på et fly, han er tiltalt for. Nyt retsmøde er i december.

Den 30. oktober og den 27. november er der deadline for forskelligt papirarbejde. Næste retsmøde, hvor Thorbjørn Olesen er til stede, bliver 13. december. Hvis det ender i en reel retssag, bliver det først den 11. maj næste år.

TV 2 SPORTs reporter Søren Hansen er i retten i London og fortæller, at det var en mere afslappet Thorbjørn Olesen, der var mødt op til dagens retsmøde.

- Thorbjørn Olesen anerkender, at der skete nogle ting på flyet. Det nægter han sig ikke skyldig i. Han vil dog ikke erklære sig skyldig i noget, inden der er kommet svar på de prøver, der lige nu analyseres.

- De skal vise, om han var påvirket af medicin. I mellemtiden anmoder han retten om ikke at straffe ham hårdere, fordi han ikke erkender sig skyldig tidligt. Det engelske retssystem fungerer således, at jo tidligere du erklærer dig skyldig, jo mere “rabat” får du i strafudmålingen, lyder det fra Søren Hansen.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen har været suspenderet hos både European Tour og PGA Tour siden starten af august.

Torsdag skal Olesens repræsentanter mødes med European Tours direktør, Keith Pelley - et møde, der har været planlagt i længere tid, men det er ikke med henblik på, at suspensionen skal ophæves.

- Thorbjørn Olesen forbliver suspenderet fra European Tour, imens en sag står på. Derfor kan vi hellere ikke kommentere yderligere, siger en talsperson til TV 2 SPORT.

Olesen ankommer til retten onsdag.

Anholdt i lufthavn

Danskeren blev anholdt i lufthavnen Heathrow 29. juli, hvor betjente stod klar til at tage ham med på stationen. Han blev afhørt og senere løsladt.

Thorbjørn Olesen ligger i øjeblikket nummer 69 på verdensranglisten. Han er dermed næstbedste dansker efter Lucas Bjerregaard, som er nummer 53.

Som følge af anklagerne mod danskeren er han i øjeblikket suspenderet fra både European Tour og PGA Touren.

Thorbjørn Olesen-sagen

 1. 2019

  1. Anholdt efter flyvetur

   Thorbjørn Olesen har angiveligt opført sig upassende på et fly fra USA til London, hvor han bor. Ved ankomsten til Heathrow med British Airways-flyet blev han arresteret, afhørt og senere løsladt. Læs mere her.

    

   Læs også: - Jeg er sikker på, at han er ked af det, siger golfdirektør om Olesen.

  2. Olesen tiltalt

   Denne dag blev Thorbjørn Olesen officielt tiltalt efter to milde voldsparagraffer samt for at være beruset om bord på et fly. Danskeren blev samtidig meddelt, at han skulle for en dommer i London 21. august. Læs mere her.

  3. Suspenderet fra European Tour

   I en e-mail til TV 2 SPORT oplyste en talsmand fra European Tour, at Thorbjørn Olesen var blevet suspenderet fra Europatouren. Det skete som følge af, at han var blevet tiltalt for seksuelt overgreb og vold om bord på et fly.

    

   - Thorbjørn Olesen er blevet suspenderet fra European Tour indtil udfaldet af retssagen. Da det fortsat er en igangværende sag, har vi i øjeblikket ikke yderligere kommentarer, lød det i e-mailen. Læs mere her.

  4. Olesen fjernet fra startliste

   Scandinavian Invitation i Göteborg, der spilles fra 22.-25. august, bliver uden Thorbjørn Olesen. Danskeren var ellers et af golfturneringens store trækplastre.

    

   - Thorbjørn er lige nu suspenderet, så han vil ikke spille ved Scandinavian Invitation, oplyste vicechefen i European Tours presseafdeling, Steve Todd, i en e-mail til TV 2 SPORT 16. august. Læs mere her.

  5. Anklageskrift mod Olesen

   Thorbjørn Olesen risikerer at skulle i fængsel eller betale en bøde, hvis han bliver kendt skyldig i anklager for seksuelt overgreb og vold. Præcist er danskeren tiltalt for "sexual assault on a female", "assault by beating" og for at være beruset på flyveturen til London. Læs mere her.

  6. Suspenderet fra PGA Tour

   Ligesom European Tour valgte den amerikanske pendant, PGA Tour, at suspendere den danske golfspiller. Det oplyste vicepræsidenten for PGA Tour, Laura Neal, i en e-mail til DR Sporten:

    

   - En anklage af denne størrelsesorden er noget, vi tager meget seriøst. Vi støtter European Tours beslutning om at suspendere Thorbjørn Olesen. Og selv om han ikke spiller på PGA Touren, har vi besluttet af suspendere ham fra fremtidige events for nu, skrev Laura Neal.

  7. Olesen for retten

   Thorbjørn Olesen mødte op i retten i Uxbridge Magistrates' Court i London, hvor han var tiltalt for tre forhold:

    

   - "Sexual assault on a female" hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke. Ifølge engelsk lov kan det give bøde og eller fængselsstraf op til seks måneder.

    

   - "Assault by beating" hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, hvor offeret er blevet forulempet, men ikke er blevet tilføjet fysiske skader. Der kan i disse sager gives bøde og/eller fængselsstraf i op til seks måneder.

    

   - At være beruset om bord på et fly, hvilket kan skabe fare for sikkerheden. Det kan straffes med bøde.

    

   Den danske golfspiller nægtede sig skyldig i alle tre tiltaler. Derfor venter et nyt retsmøde i Crown Court i London 18. september. Læs mere her.

  8. Retsmøde

   Thorbjørn Olesen fastholdt sin uskyld. Næste retsmøde blev fastlagt til den 13 december.

    

   De afventer fortsat svar fra de prøver, der skal påvise, om danskeren var påvirket af medicin. 

    

   - I mellemtiden anmoder han retten om ikke at straffe ham hårdere, fordi han ikke erkender sig skyldig tidligt. Det engelske retssystem fungerer således, at jo tidligere du erklærer dig skyldig, jo mere “rabat” får du i strafudmålingen, siger TV 2 SPORTs reporter i retten i London, Søren Hansen.

Kilder: Jyllands-Posten, Ritzau, North London Magistrates Court Admin Centre.