Golf

Miserabel runde sender ung golfdansker tilbage i Sydafrika

En runde i seks slag over par sendte Rasmus Højgaard 32 pladser tilbage i European Tour-turnering i Sydafrika.

Rasmus Højgaard havde ikke tur i den på tredje runde af European Tour-turneringen i Sydafrika.

Den danske golfspiller gik den næstsidste runde i seks slag over par, og det sendte ham hele 32 pladser tilbage i stillingen fra en delt 11.-plads til en delt 43.-plads i samlet fire slag over par.

Turneringen er sæsonens første og er også Højgaards første som fast deltager på European Tour.

Den 18-årige dansker lagde ellers ud med en birdie på andet hul, men derfra lavede han fire bogeys, to dobbelt bogeys og kun yderligere en birdie.

Noget bedre gik det for de to andre danskere, der gik tredje runde lørdag. Både Jeff Winther, og den anden debutant på European Touren, Benjamin Poke, gik runden i par.

Det rækker til en delt 26.-plads for Poke, der er bedste dansker med samlet et slag over par, mens Winther er delt nummer 37 i samlet tre slag over par.

Med fra start i turneringen var også Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen, men ingen af de to rutinerede danske golfspillere klarede cuttet fredag og sluttede på henholdsvis 90.-pladsen og 98.-pladsen.

Inden søndagens fjerde og sidste runde fører spanieren Pablo Larrazábal turneringen med samlet 11 slag under par. Det er tre slag bedre end den nærmeste konkurrent, Wil Besseling fra Holland.