Golf

Retssag venter Thorbjørn Olesen i sag om flyeskapader

Sagen om golfspilleren Thorbjørn Olesen bliver først afgjort i en retssag, der finder sted i maj 2020.

Den danske golfspiller Thorbjørn Olesen må vente til maj næste år, før han kender udfaldet af sin sag i det britiske retssystem.

Ved en høring fredag i Isleworth Crown Court erklærede han sig uskyldig i tre forhold, han er tiltalt for som følge af en flyvetur fra Nashville til London 29. juli.

Allerede i september blev det bestemt, at en eventuel retssag skulle begynde 11. maj og vare i fem dage. Det blev bekræftet ved fredagens høring.

Sagen kunne være blevet afgjort allerede fredag, hvis Olesen havde erklæret sig skyldig de tre forhold, han er tiltalt for.

Han er tiltalt for "sexual assault om a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, "assault by beating ", som i engelsk lov dækker over et overfald af mindre grov karakter, samt for at være beruset på flyet.

Ankom 35 minutter før

Olesen ankom 35 minutter før fredagens høring. I modsætning til de to første høringer i sagen var det et beskedent opbud af fotografer og pressefolk, der mødte golfstjernen.

Han tog plads bag glasset i Isleworth Crown Courts retssal 8, som sagen var blevet flyttet til på dagen.

De tre forhold, danskeren er tiltalt for, blev først læst højt i retten. Olesen, der var iført et blåt jakkesæt, hvid skjorte og sort slips, skulle forholde sig til hver af dem.

Alle blev besvaret med et "ikke skyldig".

Dernæst drøftede sagens parter detaljerne frem mod retssagen. Selv om sagen først begynder i maj, blev flere datoer aftalt for at få formalia på plads, inden selve retssagen finder sted.

Suspenderet siden anholdelsen

24. april er en såkaldt "pretrial review" sat i kalenderen i Isleworth Crown Court. Her gennemgås sagen på forhånd, men Olesen behøver ikke selv at være til stede.

Thorbjørn Olesen, der er en af Danmarks bedste golfspillere, har været suspenderet af European Tour, siden han blev anholdt i lufthavnen Heathrow i London efter flyrejsen.

European Tour har meddelt, at Olesen er udelukket, "mens sagen pågår".

Det samme har den nordamerikanske golfarrangør PGA Tour, men her er Olesen ikke fast medlem.