Ny lov vil gøre det muligt at lukke golfbaner, der ikke følger anbefaling

Flere steder i Danmark er golfbaner fortsat åbne, men det kan der snart blive sat en stopper for.

På trods af den udbredte coronavirus er flere golfbaner rundt om i landet fortsat åbne for privat spil.

Det er i strid med anbefalingen fra Dansk Golf Union (DGU), der gerne ser, at klubberne holder banerne lukket.

Men inden længe kan det være helt slut med at spille golf i Danmark - i en periode.

Torsdag fremsatte regeringen et nyt lovforslag til hastebehandling, der har til formål at bremse smitten med coronavirus.

Er der flertal i Folketinget for forslagene til ændringer af epidemiloven, vil regeringen blandt andet have mulighed for at indføre forbud mod at bruge udendørsarealer som golfbaner.

Mange klubber har fulgt golfunionens anbefaling om lukning, men i sidste uge skrev DR, der henviste til en optælling foretaget af Dansk Golf Union 19. marts, at omkring 25-30 golfklubber stadig holdt åbent.

Forbund holder fast i anbefaling

Denne torsdag meldte DGU ud, at den holder fast i sin anbefaling om, at golfbanerne i Danmark skal holdes lukket til lovforslaget er færdigbehandlet.

Det skriver unionen på sin hjemmeside.

- Vi henstiller til, at golfdanmark fortsat udviser samfundssind og står sammen om ikke at spille golf, mens vi venter på tirsdagens lovbehandling, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

Regeringens forslag behandles i folketingssalen i denne uge og i begyndelsen af næste uge. Regeringen forventer, at ændringerne kan træde i kraft fra 4. april.

Et forbud mod at bruge golfbaner vil ramme de i alt 148.000 registrerede golfspillere i Danmark.