Coronavirus

Elitesport nærmer sig comeback i Sydkorea

I Sydkorea må der igen spilles testkampe i fodbold og baseball. En professionel golfturnering afvikles i maj.

De fleste elitesportskonkurrencer har ligget stille verden over i mere end en måned, men i Sydkorea er der udsigt til en ende på sportstørken.

Coronavirus er under så meget kontrol i landet, at udendørssport igen er tilladt, selv om der fortsat er en række restriktioner.

Eksempelvis må klubberne i Sydkoreas bedste fodboldrække, K-League, fra tirsdag igen begynde at spille træningskampe mod hinanden, selv om der naturligt vil opstå fysisk kontakt mellem spillerne på banen.

Kampene vil blive spillet uden tilskuere. Det er endnu ikke officielt meldt ud, hvornår der igen kan spilles ligakampe.

Også i baseball, der målt på tilskuere er den mest populære sport i Sydkorea, er det fra tirsdag tilladt at spille træningskampe for lukkede døre.

Sydkorea er en magtfaktor på den kvindelige golfscene, og fra 14. maj får flere af verdens bedste spillere igen få lov til at dyste i en professionel turnering mod hinanden, når turneringen KLPGA Championship afvikles i Yangju nær Seoul.

I øjeblikket diskuteres det, om golfturneringen må afvikles med eller uden tilskuere.

Mandag blev der registreret ni nye tilfælde af coronavirus i Sydkorea. Det var fjerde dag i træk, at der blev registreret under 20 nye smittetilfælde. I alt er flere end 10.000 sydkoreanere blevet smittet med coronavirus.