Golf

Rørt dansker tager karrierens første European Tour-titel

Joachim B. Hansen var bagud med tre slag halvvejs på sidste runde, men kom flot tilbage og vandt i Sydafrika.

Den danske golfspiller Joachim B. Hansen sikrede sig søndag karrierens første titel på European Tour ved Joburg Open i Johannesburg.

Det skete takket være en imponerende afslutning på turneringen.

Den 30-årige dansker havde undervejs tre slag op til sydafrikanske Wilco Nienaber på førstepladsen. Men tre birdies på de sidste ni huller – og en sen bogey til Nienaber – banede vej for det flotte comeback.

Joachim B. Hansen var inden søndagens fjerde og sidste runde blot et enkelt slag bag Nienaber, der var på hjemmebane i Sydafrika.

Det var også den 20-årige sydafrikaner, der kom bedst i gang søndag med tre birdies i træk på hul nummer 4, 5 og 6. Det blev dog hans sidste huller under par, hvilket Joachim B. Hansen altså udnyttede fuldt ud.

På 18. og sidste hul havde danskeren sikret sig et forspring på ét slag. Han skulle dermed blot gå hullet i samme antal slag som Nienaber eller færre.

Det lykkedes, og dermed kan han endelig fejre en European Tour-titel.

Rørt og grådkvalt

Han var tydeligt rørt i minutterne efter karrierens første sejr på European Tour.

- Det er meget følelsesladet. Det er det her, jeg arbejder for, og jeg ved, at familien har fulgt med hjemmefra, lyder det fra 30-årige Joachim B. Hansen på tv-kanalen Viasat Sport Golf.

Han blev herefter ført op til en skærm, hvor hans hustru og børn ventede på en direkte videoforbindelse.

- Så skete det endelig. Det var fedt, sagde en grådkvalt Hansen.

Overvandt nerverne

Danskeren så ud til at være en smule mærket af nerver og ramte ikke fairwayen med sit første slag, mens næste slag røg i en bunker.

Han kom fint op af bunkeren, men skulle stadig finde et godt put frem for at gå hullet i par. Samtidig blev Nienaber dog noteret for en bogey, og dermed havde danskeren pludselig to forsøg til at sende kuglen i hul.

Joachim B. Hansen var iskold og afgjorde det i første forsøg, og han endte dermed med at vinde med to slag ned til Nienaber. Danskerens score lød samlet på 19 slag under par mod sydafrikanerens 17 slag under par.

30-årige Hansen har været professionel siden 2010, men det er altså først nu, at det endelig lykkes ham at tage sin første titel på European Tour.

Hansens sejr kommer i kølvandet på en andens danskers nylige triumfer.

Emily Kristine Pedersen vandt i den forgange uge således to forskellige turneringer i Saudi-Arabien på Ladies European Tour.