Golf

Danmarks største golfturnering skifter navn

Made in Denmark er fortid, og for fremtiden kommer turneringens mest ikoniske hul til at spille en endnu mere central rolle for Made in Himmerland.

Når Europas bedste golfspillere kommer til Danmark i maj, bliver det ikke for at kæmpe om sejren i Made in Denmark.

Fremover kommer turneringens bedste spiller til at løfte pokalen som vinder af Made in Himmerland - en navneændring, der er en del af en ambition om at gøre et samlet Himmerland Golf & Spa Resort endnu større.

- Vi vil stadig have golf i hjertet, men samtidig er vi i dag også meget mere, fortæller direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, til TV 2 SPORT.

- Ambitionen er at få Himmerland til at være et samlingssted med alt fra gourmetmad og konferencer til store sportsaktiviteter som Made in Himmerland.

Den danske Europa Tour-turnering forbliver den samme og vil også fremover finde sted på den himmerlandske golfbane.

Det er en økonomisk indsprøjtning på et trecifret millionbeløb fra klubbens ejere, Lars Larsen Group, der altså på trods af coronakrisen gør det muligt at udvide resortet betragteligt og samtidig skabe en ny identitet om hele turneringen.

- At vi i en tid som nu har mulighed for stadig at tiltrække folk og så samtidig kunne bruge tiden på at udvikle stedet er en gave. Det er fantastisk, siger direktøren.

Made in Denmark har været afviklet siden 2014. I 2018 foregik det på banen i Silkeborg Ry Golfklub.

Ikonisk hul i rampelyset

Mest væsentligt for den 'nye' turnering er, at banens berømte hul 16 bliver dyrket i langt højere grad.

Det enlig træ bag tilskuer-højen ved greenen er allerede yderst genkendeligt for golffans på tværs af kontinentet, og det vil fremover udgøre turneringens logo.

Det glæder turneringens promoter, Flemming Astrup.

- Nu bliver træet samlingspunktet om alt, hvad vi laver. Det er jo sjovt, at det står her på det hul, som har defineret vores turnering både for spillere, fans og sponsorer. Det er herude, vores nye historie skal fortælles fra.

- Europa Touren siger jo, at det er det hul, man taler mest om på hele Touren. På deres sociale medier er der intet golfhul, der får mere opmærksomhed, fortæller han.

Thomas Bjørn bliver hyldet på 'Himmerland Hill' for at have spillet 500 Europa Tour-turnering i 2017.

Par 3-hullet - der er døbt 'Himmerland Hill' - er blandt de korteste på hele Europa Touren, men er alligevel et af sæsonens mest ikoniske. Normalt tager op mod 4000 forventningsfulde fans plads langs hullets millimeterpræcise golfgræs, når turneringen er i gang.

Made in Himmerland bliver i 2021 afviklet fra den 27. til 30. maj. Her har arrangørerne allerede besluttet ikke at sætte almindelige billetter til salg på grund af coronavirus.

Foruden selve turneringen skal den trecifrede millioninvestering også bruges på blandt andet at udvide resortet med flere overnatningsmuligheder, en multihal og fodbold- og padelbaner.