Golf

Woods' ulykke "fylder alt" i USA

I disse timer modtager Tiger Woods varme hilsner fra nær og fjern, efter han kørte galt i sin bil.

Det er først for nyligt USA har pustet ud efter en dyb indånding.

Natten til onsdag dansk tid blev den 15-foldige majorvinder Tiger Woods indlagt på hospitalet, hvor han blev opereret for alvorlige kvæstelser i benene, efter han kørte galt i sin bil i Californien.

- Det her fylder alt i USA. Selv for amerikanere, der ikke spiller golf eller dyrker sport. Alle ved, hvem Tiger Woods er. Han er oppe blandt de allerstørste ikoner i verden. Ikke bare på grund af sin sportskarriere, men også på grund af sit privatliv. USA har simpelthen holdt vejret. Og da nyheden kom, om at han var uden for livsfare, åndede alle lettet op, lyder ordene fra TV 2's korrespondent Jesper Steinmetz.

På golfstjernes Twitter-profil oplyses det, at Woods nu er ved fuld bevidsthed efter en operation på sit højre ben og ankel. Derudover takkes der for de mange reaktioner og varme ord, der er kommet efter ulykken.

Her følger et udpluk af hilsenerne til 'TW', der blandt andre kommer fra den danske golfspiller Thomas Bjørn.

Den tidligere OL-vinder i svømning Michael Phelps:

Tidligere kæreste til Tiger Woods og pensioneret OL-skiløber Lindsey Vonn:

Receiver for New England Patriots Julian Edelman:

Den amerikanske golfspiller Justin Thomas:

- Det er så frygteligt, at jeg har ondt i maven over det. Det gør ondt at se en af sine bedste venner i en ulykke, skriver han blandt andet.

En superstjerne

Tiger Woods anses som en af golfhistoriens allerbedste spillere og er en levende legende i sporten. Han har vundet alle fire majorturneringer mindst tre gange og er på en delt førsteplads på listen over spillere med flest sejre på PGA-touren.

Mellem 2013 og 2018 var Woods igennem en nedtur både på og uden for banen, hvor han ikke vandt nogen titler. Derudover kom han i mediernes søgelys efter en række personlige skandaler.

- Han har alt det, der skal til for at skabe den amerikanske drøm. Han blev en superstjerne tidligt i sit liv. Og så skal man skal heller ikke underkende, at han har en sort og asiatisk baggrund. Det er primært hvide, der spiller golf, og Tiger Woods har modbevist, at det ikke kun er hvide, der kan brillere i sporten, fortæller Jesper Steinmetz.

Tiger Woods opholder sig stadig på hospitalet.