Golf

21-årig dansker tæt på sejren på ikoniske Augusta

Golfspilleren Karen Fredgaard var i spidsen for Augusta National Women’s Amateur på den legendariske Augusta National-bane, men så bed banen igen.

21-årige Karen Fredgaard var så tæt på det afgørende omspil, der afgjorde turneringen, men en bogey på 18. hul vippede lige akkurat danskeren ud af omspillet, og så måtte hun nøjes med en delt tredjeplads efter tredje og sidste runde.

- Det er noget lort lige nu, men det er noget, jeg må lære af, sagde hun umiddelbart efter runden.

Fredgaard startede dagen to slag efter den førende amerikaner Rose Zhang, og hun fik en lidt nervøs start med en bogey på Augusta Nationals åbningshul.

Men birdies på syvende, niende og 11. hul sendte danskeren tilbage i titelkampen i én af de stærkest besatte amatørturneringer på året.

Og Fredgaard, der til dagligt spiller collegegolf for University of Houston, har været varm her i starten af 2021 med fire top-10 placeringer, i de fire starter hun har haft. Blandt andet blev det til en sejr i UCF Challenge i Orlando i Florida i februar måned.

Første dansker til start nogensinde

Hun skulle egentlig have deltaget allerede sidste år, men covid-19 kom i vejen for turneringen, som blev aflyst. Derfor har hun taget et ekstra langt tilløb til debuten, hvor hun som den første dansker nogensinde var til start.

- Det er en kæmpe ære at få lov at være her som den første dansker. Det er jeg stolt over. Og det har bare været mega fedt indtil videre, svarede danskeren på et spørgsmål på foranledning af TV 2 SPORT tidligere på ugen.

De 30 spillere i finalefeltet havde alle kvalificeret sig til finaledagen efter to dage og to runder på den nærliggende Champions Retreat-bane, hvor Fredgaard med to runder i samlet et slag over par var på en delt femteplads inden lørdagens afgørende runde.

Og med en knyttet næve på dagens 13. hul efter en birdie fra lidt mere end en meter, markerede hun diskret, at hun tog spidsen af turneringen alene. Og var helt klar over situationen.

- Det er nærmest umuligt ikke at holde øje med scoretavlerne, sagde hun efter runden.

- De er store og placeret på alle huller, men jeg prøvede bare at fokusere på hvert enkelt hul, siger hun.

Karen Fredgaard inden det sidste putt på hul 18.

Banen bed igen

Men som så ofte før på den ikoniske Augusta National-bane, som hvert år også er vært for de professionelle mænds Masters-turnering, så bed banen fra sig på de afgørende huller, hvor nerverne også har det med at spille med.

Det blev en lidt dum bogey på 14. hul, før Fredgaard fandt midten af fairway på 15. hul, som er et par-5 hul, der kan nåes i to slag, men som også kræver et godt slag hen over vand.

- Jeg havde 210 yards til flaget, og jeg ved at jeg kan slå det slag. Men jeg ramte den desværre lidt tyndt, og så ramte bolden brinken og rullede ned i vandet, lød det fra danskeren efter runden.

Efter et strafslag og indspil til green, stod hun med et semi-langt returputt for par.

- Det putt bag hullet var simpelthen så hurtigt. Det havde jeg slet ikke set, så den smuttede desværre fra mig, lød det efterfølgende om puttet, der trillede langt forbi hullet.

Det blev til en dobbeltbogey for danskeren som pludselig faldt tilbage i feltet.

- På det efterfølgende hul sagde min caddie til mig; 'ok, nu kan du sige at du har prøvet Augusta', lød det fra danskeren med henvisning til de djævelske greens på Masters-banen, som gennem årene har drillet de fleste af verdens bedste spillere.

Japans vinder

Og selv om nerverne også drillede de andre spillere i toppen af feltet, så havde hun altså akkurat brugt et slag for meget, da hun puttede ud på 18. green efter lidt af en elevatortur på Augustas grønne og veltrimmede græstæpper.

- Det var svært derude. Jeg prøvede at fokusere på et enkelt slag af gangen, men det er nemmere sagt end gjort.

Augusta National Women’s Amateur blev vundet af japaneren Tsubasa Kajitani efter omspil med amerikaneren Emilia Migliaccio.

Med sejren sikrer 17-årige Kajitani sig, hvis hun forbliver amatør, en invitation til de næste fem års udgaver af samme turnering og en invitation til 2021-udgaven af henholdsvis US Open og British Open samt invitationer til alle de store amatørmesterskaber arrangeret af USGA, R&A og PGA of America indenfor det næste år.