Golf

Højgaard sikrer karrierens anden store triumf

Nicolai Højgaard vandt søndag Ras al Khaimah Championship med fire slag til den nærmeste konkurrent.

Den danske golfspiller Nicolai Højgaard kan for anden gang i karrieren kalde sig vinder af en turnering på DP World Tour - den tidligere European Tour.

Søndag strøg han helt til tops og vandt Ras al Khaimah Championship i De Forenede Arabiske Emirater.

Han var alene i spidsen med tre slag til nærmeste konkurrent før sidste runde, og efter søndagens runde var føringen vokset til fire slag.

Den 20-årige Højgaard sluttede turneringen i 24 slag under par foran englænderen Jordan Smith i 20 slag under par.

Højgaard ramte ikke samme høje niveau som på de seneste runder, men to eagles hjalp ham til sejren. Dagen sluttede i fire slag under par for danskeren.

Lagde stærkt ud

Højgaard kunne ikke have bedt om en bedre start på sidste runde. Mens den nærmeste konkurrent inden dagen, skotten David Law, allerede på andet hul lavede en bogey, kunne danskeren notere sig en eagle på tredje hul.

Det bragte Højgaards føring op på hele fem slag til de nærmeste udfordrere.

Law fik dog gang i sit spil, og blandt andet i kraft af en eagle mindskede han igen det danske forspring til tre slag.

Sådan fortsatte det i flere huller, men spændingen kom tilbage, da Højgaard på niende hul lavede en dobbeltbogey. Så førte han blot med ét slag, men Law skulle snart falde sammen og udspille sin rolle.

Bagfra kom i stedet englænderen Jordan Smith stærkt, og da han på 13. hul lavede rundens sjette birdie, kom han op på siden af Højgaard.

Kort efter lavede Smith sin syvende birdie, og da Højgaard nærmest samtidig lavede en bogey, var englænderen pludselig i front med to slag.

Dansk comeback

Men førstepladsen var kun til låns kortvarigt. På 13. og 14. hul lavede Højgaard birdie og eagle, og da Smith så lavede dagens første bogey, var danskeren igen alene i front.

Smith kunne ikke fastholde niveauet fra tidligere på runden på de sidste huller, og da han var færdig, skulle Højgaard blot fokusere på at holde sin føring på to slag.

Da han så på 17. hul øgede føringen til tre slag, var sejren så godt som hjemme, og danskeren svigtede da heller ikke på sidste hul, hvor det blev til endnu en birdie.

Dermed kunne han juble over sin anden sejr på touren. Den første hentede han i Italian Open i september 2021.