Rio 2016

Kinesisk nyhedsbureau revser atleter efter landets 'værste OL-flop'

Kinas officielle nyhedsbureau kalder legene i Rio for nationens 'værste olympiske flop', efter gymnaster helkikser alt.

Kina lider nationens værste OL-flop, skriver landets officielle nyhedsbureau i kølvandet på gymnastiknedtur.

Riget i midten har lige nu kurs mod landets magreste medaljehøst ved et OL i to årtier.

Kursen mod manglende medalje må blandt andet tilskrives middelmådige indsatser i badminton og gymnastik. Her bærer Danmark en del af skylden.

For da Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl tirsdag bookede billet til kvartfinalen, var det på bekostning af et kinesisk damedoublepar. Dermed bliver det første gang i OL-historien, at damedoublefinalen ikke har kinesisk deltagelse.

Gårsdagens gymnastik glippede fuldstændig for Kina. Ingen medaljer blev det til her. Fra de i alt 14 redskabsgymnastikdiscipliner er det blot blevet til to bronzemedaljer til kinesiske atleter. De faldt i holdkonkurrencen - en bronzemedalje til hvert køn.

Og så kræves der forklaringer af gymnasterne, når fiasko skal redegøres for. Den er ifølge en af dem, at de sover skidt.

- Jeg faldt først i søvn klokken tre i nat. Jeg kunne simpelthen ikke sove, lyder det fra Deng Shudi ifølge Reuters, der selv har hentet fjerdeplads, sjetteplads, 14.-plads og det, der var værre ved dette OL.

Bundskrabere er Kina dog ikke ved dette OL. Langt fra. Nationen har nemlig vundet tredjeflest guldmedaljer ved dette OL. 17 styks og i alt 51 OL-medaljer har de scoret indtil videre.

USA topper listen med 28 guldmedaljer og 81 medaljer i alt efterfuldt af Storbritannien med 19 guldmedaljer og 50 i alt.