OL Tokyo 2020

Simone Biles trækker sig fra OL-finale

Det amerikanske gymnastikforbund skriver, at det er uvist, om Simone Biles kan komme i aktion igen under legene.

Superstjernen Simone Biles har tirsdag forladt finalen i holdkonkurrencen i gymnastik.

Det bekræfter det amerikanske gymnastikforbund.

- Simone Biles har trukket sig fra holdkonkurrencen af sundhedsmæssige årsager. Hun vil blive overvåget dagligt i henhold til at blive clearet til de kommende konkurrencer, skriver forbundet på Twitter.

Ifølge OLs officielle hjemmeside havde gymnasten et uheld under opvarmningen, hvorefter hun leverede sin laveste OL-score i karrieren i disciplinen "hest".

Efter disciplinen sad Biles på sidelinjen sammen med sin træner Cecilie Landi. Samtalen endte ifølge OL's hjemmeside med, at Biles og træneren forlod hallen.

Minutter senere kom så nyheden om, at Simone Biles var ude af finalen. Hun tog efterfølgende plads på sidelinjen for at støtte op om sine holdkammerater, der måtte nøjes med en andenplads efter de russiske guldvindere.

Har haft "hele verden" på sine skuldre

24-årige Biles blev for fem år siden den mest succesfulde gymnast i USAs historie, da hun vandt fire guldmedaljer og en enkelt bronzemedalje ved legene i Rio.

Men allerede inden tirsdagens finale har der været stillet spørgsmålstegn ved, om Simone Biles ville være i stand til at leve op til de enorme forventninger, der har været til hende siden præstationerne ved OL i 2016.

Søndag var Simone Biles faretruende tæt på at misse finalen i forskudt barre. Det var kun på grund af en regel om, at en nation maksimalt må have to gymnaster med i en finale, at der blev plads til superstjernen i finalen. Nu er det uvist, om hun kan deltage.

Instagram skrev stjernegymnasten mandag, at hun til tider føler, at hun "har hele verden på sine skuldre", og at hun altid skal lade som om, at "presset ikke påvirker" hende.

Simone Biles er kvalificeret til alle fem individuelle finaler. Den første afvikles torsdag.