OL Tokyo 2020

Stjerne bekræfter mentale udfordringer - trak sig fra OL-finale

Det var ikke på grund af en skade, at amerikanske Simone Biles forlod halgulvet tirsdag. Hun ville ikke sætte sit mentale helbred over styr.

Mange kiggede formentlig fortvivlet til, da verdensstjernen Simone Biles pludselig forlod hallen i Tokyo og udgik af finalen i holdkonkurrencen i gymnastik.

Den 24-årige gymnast havde et uheld under sin opvarmning, men fortsatte forberedelserne til selve konkurrencen. I disciplinen spring over hest leverede hun dog sin laveste OL-score i karrieren, hvorefter hun og træneren forlod hallen med det, der i første omgang lignede en skade.

Det spekulerede flere amerikanske medier også i, mens andre sportsjournalister pegede på, at mentale udfordringer i stedet var årsagen bag det opsigtsvækkende exit.

Nu har hovedpersonen selv bekræftet, at der var psykiske grunde bag.

- Fysisk har jeg det godt. Jeg er i form. Men følelsesmæssigt er det svært at komme her og være stjernen til OL. Vi tager én dag ad gangen, og så får vi at se, sagde Simone Biles på USA's pressekonference efter opvisningen.

Det amerikanske gymnastikforbund bekræftede kort tid efter, at amerikaneren havde trukket sig, og at det skyldtes et "sundhedsmæssigt problem", men kom det altså ikke nærmere end det.

Det er ikke fedt, når man kæmper med sit eget hoved

Simone Biles, amerikansk gymnast

Vil ikke gamble med helbredet

Simone Biles vandt fire guldmedaljer og en bronzemedalje ved OL i Rio i 2016 og blev dermed den mest succesfulde gymnast i amerikansk historie.

Derfor har presset selvsagt været enormt for amerikaneren, der tidligere på ugen har udtrykt, at hun "har hele verden på sine skuldre", og at hun altid skal lade som om, at "presset ikke påvirker" hende.

De samme toner er at spore i de ting, hun sagde efter tirsdagens exit fra finalen.

- Jeg er nødt til at fokusere på min mentale sundhed og ikke bringe mit helbred og velbefindende i fare. Vi er nødt til at beskytte vores krop og vores sind. Det er ikke fedt, når man kæmper med sit eget hoved, siger Simone Biles ifølge CNN.

Ifølge hende planlægger holdet at holde en "mental hviledag" onsdag. Hun er kvalificeret til alle fem individuelle finaler, hvoraf den første afholdes torsdag.